Nemzetközi foci

Lukaku már csak egy válogatott gólra van Puskás Ferenctől

BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP

Romelu Lukaku nem lazsált a belga válogatott Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőjén: a 17. percben ő szerzett vezetést csapatának, majd a 37. percig még további három alkalommal talált be, vagyis húsz perc leforgása alatt mesternégyesig jutott.

Belgium végül 5-0-ra győzött az azeriek ellen és 20 pontjával megnyerte az F csoportot, így az első kalapból várhatja majd a december másodikai sorsolást. Lukaku pedig 14 góljával a selejtező góllövőlistáján áll az élen, és nagy valószínűséggel ott is végez, mert a 10 gólos Cristiano Ronaldo már nem gyarapíthatja a góljai számát, azt pedig nehéz elképzelni, hogy az eddig 9 találatot jegyző Kylian Mbappé hatszor köszön be a görögöknek.

A 14 gól új rekord az Eb-selejtezőket nézve, Lukaku pedig 83 gólnál tart a belga válogatottban, így az európai játékosok közül a harmadik helyet foglalja el az örökranglistán Ronaldo (127), valamint Puskás Ferenc (84) mögött.

Mivel Lukaku csak 30 éves, 4-5 jó éve még vígan lehet a belga válogatottban, úgyhogy akár a 100 gólt is megcélozhatja. Idén klubjában, a Romában is jól megy neki, a Serie A-ban és az Európa Ligában összesen 14 alkalommal lépett pályára, és kilencszer volt eredményes.

Olvasói sztorik