Nemzetközi foci

A Napoli sztárja el van átkozva, ha a válogatottal eljut az Eb-pótselejtezőig

Giorgi ARJEVANIDZE / AFP
Giorgi ARJEVANIDZE / AFP

Grúzia az előző Eb-selejtezősorozatban a rájátszásig jutott, de a kijutásról döntő meccsen 1-0-s vereséget szenvedett Észak-Macedóniától, így lemaradt a tornáról.

A grúzok a mostani Eb-selejtezőkön nyolc pontjukkal a negyedik helyen végeztek az A csoportban (Spanyolország és Skócia vitte el az első két helyet), viszont a Nemzetek Ligája-szereplés révén a csapat kap még egy esélyt a pótselejtezőben.

Épp ezért hatalmas érvágás a grúz válogatott számára, hogy a csapat utolsó Eb-selejtezőjén, a spanyolok elleni, 3-1-re elveszített meccsen Hvicsa Kvarachelia összeszedte a harmadik sárga lapját a mostani sorozatban, így eltiltás miatt nem játszhat a pótselejtező elődöntőjében.

Ami hatalmas érvágás Grúzia számára, hiszen a Napoli 22 éves klasszisa a nyolc Eb-selejtezőn négy gólt szerzett, 28 válogatottbeli fellépésén pedig 15 alkalommal volt eredményes, amivel a grúz örökranglista harmadik helyén áll.

Grúzia ellenfele egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy a csapat a pótselejtező elődöntőjében hazai pályán játszhat. Kvarachelia úgy tűnik el van átkozva, ha pótselejtezőre kerül sor, mert 2020-ban az elődöntőben ugyan még játszott a fehéroroszok ellen, de az északmacedónok ellen egy sérülés miatt már nem segíthetett a csapatának.

Kvarachelia a tavalyi idényben főszerepet játszott a Napoli bajnoki címében, meg is választották az idény legjobbjának. Idén sem neki, sem a Napolinak nem megy úgy, mint tavaly, az eddigi 15 tétmeccsen 3 gól és 5 gólpassz került a grúz szélső neve mellé.

Olvasói sztorik