Nemzetközi foci

Nem lehetett más az idény játékosa a Serie A-ban, mint a Napoli csodaújonca

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hvicsa Kvarachelia jött, látott és meghódította a Serie A-t. A Napoli tavaly nyáron mindössze 11,5 millió euróért vette a grúz szélsőt a Dinamo Batumitól, aki fantasztikus szezont produkált, a bajnokságban 33 meccsen 12 gólig és 13 gólpasszig jutott, és ezzel óriási szerepe volt abban, hogy a nápolyiak 1990 óta először végeztek a tabella élén.

Ezek után nem meglepő, hogy őt választották a szezon játékosának a Serie A-ban. Kvarachelia édesapja azt nyilatkozta, fia nagy álma az, hogy a Real Madridban játszhasson, de a Napoli a hírek szerint új szerződéssel – amely évi 2,5 millió eurós fizetést biztosít a számára – igyekszik elhessegetni a játékos körül legyeskedő csapatokat.

A grúz cselgép közül a gólkirályi címet minden bizonnyal begyűjtő – az utolsó forduló előtt négy gól az előnye az interes Lautaro Martínez előtt – Victor Osimhen lett a legjobb csatár, a dél-koreai Kim Min Dzse pedig a legjobb védő. A kapusok között a laziós Ivan Provedel, a középpályásoknál pedig az Interrel az olasz kupát elhódító, és a BL-döntőbe bejutó Nicoló Barella végzett az élen.

Olvasói sztorik