Nemzetközi foci

Olaszország őrült meccset nyert meg, Moldova az utolsó meccsén kijuthat Eb-re

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Lassan az Európa-bajnoki selejtezők összes csoportja a végéhez ér, de hatalmas izgalmak maradnak az utolsó meccsekre.

Az Európa-bajnoki részvételhez kulcsfontosságú selejtezőt nyert meg Olaszország, miután egy őrült meccsen 5-2-re verte Észak-Macedóniát.

Bekezdtek az olaszok, Matteo Darmian korai góljával vezettek, majd a hajrában nőtt az előny. Jorginho ugyan kihagyott egy büntetőt, de Federico Chiesa a kipattanót belőtte, sőt még a félidő vége előtt ismét betalált. Úgy tűnt, simán nyernek az olaszok, de a vendégek nem így gondolták. A szünetben becserélt Jani Atanasov hat perc alatt betalált, majd a 74. percben egy gólra szűkítette a távolságot a csapatok között. Olaszországnak mindenképp nyernie kellett, ezért aztán lerághatták a körmüket a szurkolók, ám Giacomo Raspadori a 81. percben betalált, a végeredményt pedig Stephan El Shaarawy állította be.

Az olaszok úgy állnak második helyen, hogy ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az ukránok, de jobb az egymás ellen elért eredményük (2-1) és a gólkülönbségük is (+7). Az utolsó fordulóban Ukrajna-Olaszország mérkőzést, vagyis szinte döntőt rendeznek majd!

Hasonlóan izgalmas lesz Csehország-Moldova meccs is az utolsó fordulóban, miután előbbi ország csapata döntetlent játszott a lengyelekkel. Ezzel Lengyelország biztosan nem jutott ki az Eb-re az E csoportból, de Moldova egy győzelemmel pont a csehek elé ugorhat. Nem érdemes legyinteni erre a lehetőségre, Moldova ugyanis legutóbbi négy selejtezőjén 8 pontot gyűjtött, a vártnál sokkal jobban szerepel.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Kazahsztánnak is van esélye kijutni, az ő csoportjukban Dánia 2-1-re legyőzte Szlovéniát. A skandinávok ezzel ki is jutottak a nyári tornára, az utolsó fordulóban viszont a 19 pontos Szlovénia fogadja majd a 18 pontos Kazahsztánt.

Eredmények – Eb-selejtezők

C csoport:
Olaszország – Észak-Macedónia 5-2 (3-0)
Anglia-Málta 2-0 (1-0)

A csoport állása: 1. (már kijutott) Anglia 19 pont/7 mérkőzés, 2. Olaszország 13/7 (16-9), 3. Ukrajna 13/7 (11-8), 4. Észak-Macedónia 7/7. 5. Málta 0/8

E csoport:
Lengyelország-Csehország 1-1 (1-0)
Moldova-Albánia 1-1 (0-1)

A csoport állása: 1. (már kijutott) Albánia 14 pont/7 mérkőzés, 2. Csehország 12/7, 3. Lengyelország 11/8, 4. Moldova 10/7, 5. Feröer-szigetek 1/7

H csoport:
Dánia-Szlovénia 2-1 (1-1)
Finnország – Észak-Írország 4-0 (1-0)
Kazahsztán-San Marino 3-1 (1-0)

A csoport állása: 1. (már kijutott) Dánia 22 pont, 2. Szlovénia 19, 3. Kazahsztán 18, 4. Finnország 15, 5. Észak-Írország 6, 6. San Marino 0

Olvasói sztorik