Nemzetközi foci

Bolgár portál: A megacirkusz után itt az ideje a focinak!

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A bolgár labdarúgó-válogatott csütörtök délután Magyarországot fogadja az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában. A hazaiaknak már elszálltak a továbbjutási esélyeik, a magyarok viszont már Szófiában szeretnének ünnepelni. A bolgár lapok pedig azt remélik, a meccset körülvevő cirkusz után végre a labdarúgásé lesz a főszerep.

Az elmúlt napokban csak attól volt hangos a bolgár sajtó, hogy nincs megfelelő helyszín, a kiszemelt plovdivi stadion alkalmas és/vagy alkalmatlan, végül az UEFA úgy döntött, Szófiában kell megrendezni a meccset.

Ott, ahol a szövetség nem nagyon szerette volna, ugyanis a szurkolók komoly tüntetésre készülnek. A zárt kapus megoldás kevés lesz, mindenesetre a hatóságok nagyon készülnek. A Gong.bg azt írta, a békésnek tervezett tiltakozás ellenére drákói intézkedések várhatók, a stadion környékén és a városban három biztonsági cég emberei mellett több mint 1600 rendőr teljesít majd szolgálatot.

A Sportal.bg azt írta, hogy „a megacirkusz után itt az ideje a focinak!” és feltette a kérdést, vajon a debütáló Ilian Iliev szövetségi kapitány kitalál-e valamit a magyarok ellen.

A portál hozzátette, a mérkőzés a hazai futball egyik legbotrányosabb pillanataként vonul be a történelembe.

Nem csupán a várható tüntetés miatt, de azért is, mert a zűrzavar következtében valamikor még az is felmerült, hogy Bulgáriát kizárja a selejtezősorozatból és pluszban keményen meg is bünteti az UEFA.

Annál pedig kínosabb gúnyolódás nem születhetett, amit Szoboszlai Dominik mondott, aki megjegyezte, az U12-es bajnokságban fordult vele utoljára elő, hogy nem tudta vasárnap, csütörtökön megrendezik-e a következő mérkőzést.

A lap azt várja az új kapitánytól, hogy kijavítja elődje taktikai hibáit, és a háromvédős rendszer helyett visszatér végre a 4-2-3-1-es felálláshoz.

Eb-selejtező, G csoport, 9. forduló

18.00: Bulgária – Magyarország
20.45: Montenegró – Litvánia

Kapcsolódó
Rossi ehhez hasonlót sem játékosként, sem edzőként nem élt még át
Sallai és Gulácsi nem tartott a csapattal Szófiába.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik