Nemzetközi foci

„Valóra vált álom” – felmondott a munkahelyén, dupla annyit keres focis videójátékkal

Otthagyta önkormányzati állását és Football Managerezésből él a 26 éves Tom Kelsey. A váltás jövedelmezőnek bizonyult a korábbi közalkalmazott számára, ugyanis elmondása szerint dupláját keresi hajdani fizetésének, írja a BBC.

A TomFM néven futó Youtube-csatornáján átlagban heti három videót közzé tevő Tom jelenleg 118 ezer feliratkozóval és körülbelül havi 1 millió megtekintéssel rendelkezik.

Könnyen el tudok tölteni akár heti 50-60 órát is Football Managert játszva, ami őrjítően hangozhat, de számomra ez egy valóra vált álom

– mondta Tom.

Tom a szülei házából végzi az új állását. Tudja, hogy szokatlan ívet vett karrierje, amikor úgy döntött, hogy videojátékozásból fog megélni, de a családja és barátai támogatják ebben. Tapasztalata szerint egy többen kíváncsiak a játékról készített videóira, ezért megpróbálja addig csinálni, amíg csak tudja.

A 2004 óta évenként kiadott Football Managerben a játékosok feladata, hogy egy valóságban is létező csapatot irányítsanak, mintha ők lennének a vezetőedzők. A játék annyira realisztikus, hogy a nemzetközi futballban akad példa arra is, hogy valakit a gép előtt ülve felszedett tudás segített előre az edzői szakmában – mint ahogy a francia élvonalbeli kiscsapattal, a Reims-szel az előző szezonban 17 meccses veretlenségi szériát produkáló Will Still-lel történt.

Kapcsolódó
Nem vártunk sokat az új Football Managertől, mégis többet adott, mint korábban bármikor
Csak átmeneti évnek indult a 2023-ban kiadott új játék, amelynek előző darabja csalódást keltő volt. Ehhez képest a készítők szinte minden igényünket kiszolgálva megcsinálták az eddigi legjobb FM-et.
Olvasói sztorik