Nemzetközi foci

A szerbek még akár jobban járhattak volna Bulgária kizárásával, mint a magyarok

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Kedden hivatalossá vált, hogy november 16-án 18 órai kezdettel Szófiában, a Vaszil Levszki Stadionban rendezik a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

A helyszín kiválasztását hossza huzavona előzte meg, mivel a bolgárok tüntetésétől tartott a rendőrség, sokáig úgy tűnt, Plovdivba kerül a meccs. Előbb kiderült, hogy nem lehet biztonságosan mérkőzést rendezni, majd hétfő este már arról szóltak a hírek, hogy Kardzsaliba kerülhet a találkozó.

A végső döntés értelmében viszont maradt a szófiai helyszín, csak éppen szurkolók nélkül. A magyar csapatnak zárt kapus meccsen kell legalább egy pontot szereznie, hogy kijusson az Eb-re.

Az MLSZ közleményében példátlannak, komolytalannak és sportszerűtlennek nevezte a bolgár szövetség viselkedését. Eközben viszont a szerbek is izgatottan figyelték a fejleményeket, hiszen rájuk is hatással lett volna, ha elmarad a mérkőzés.

Amennyiben nem került volna sor a Bulgária-Magyarország találkozóra, a bolgárokat kizárták volna a selejtezőkből, sőt akár a következőről is, ilyenkor pedig törlődnek az eredmények. Mivel Szerbia 1-1-es döntetlent játszott Bulgáriával, így a magyarok több pontot buktak volna el és a csoportelsőségért kellett volna meccselnünk Montenegróval. A szerbek ezért reménykedtek a kizárásban, az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolásán előnyösebb pozícióba kerülhettek volna.

A szerb napilapok nem követték kimondottan szorosan az eseményeket, de a Kurir összefoglalójában megemlíti, hogy végül a bolgárok megtörtek és maradt Szófiában a meccs. A Sportal.rs csak tényszerűen közölte az eseményeket, de a Večernje novosti még kedd reggel is levezette, mi történt volna a kizárás esetén és az miért jó Szerbiának. Összességében sok szerb azt remélte, hogy kizárják Bulgáriát.

Kiemelt képen a szerb válogatott szakmai stábja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik