Nemzetközi foci

Gyorsvonatként gázolta el egy autó a korábbi aranyérmes futballedzőt

Tragikus autóbalesetben életét vesztette Ferario Szpasozv, a Litex Lovecs egykori bajnok és kupagyőztes edzője.

A 61 éves szakember tréner csapata, a harmadik ligás Dunav Lom mérkőzéséről tartott hazafelé, akikor egy fehér autó nagy, állítólag legalább 150 km/órás sebességgel hátulról nekiütközött. Szpaszov a helyszínen meghalt.

Az 1962. február 21-én született szakember aktív pályafutása során középpályásként az Oszam Lovecs (1979-1983) és a Szpartak Pleven (1983-1986) színeiben futballozott, majd vezetőedzőként számos hazai klubot (CSZKA Szófia, Botev Plovdiv, Beroe, Szpartak Pleven, Litex, Szpartak Varna) irányított, de 2008 és 2011 között az U17-es bolgár válogatottat is irányította.

Legnagyobb sikereit a Litex Lovecsnél érte el, ahol 1998-ban másodedzőként, 1999-ben vezetőedzőként lett bajnok, 2002-ben ezüstöt, 2003-ban bronzot nyert, míg a Bolgár Kupában 2001-ben ért fel a csúcsra.

A bolgár sportnak igazi fekete hétvégéje volt, szombaton az Olimpiets Pleven röplabdacsapatának elnöke és edzője, Sztefka Velikova, illetve két játékosa, Kalojan Minkov és Simenon Simeonov ugyancsak autóbalesetben meghalt.

Kapcsolódó
A gyáva szövetség miatt egy városon múlik a bolgár futball jövője
Ha Plovdiv nem ad engedélyt a csütörtöki meccsre, az UEFA eltilthatja Bulgária válogatottját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik