Nemzetközi foci

„Senkinek sincs joga ellopni a focit az emberektől” – már a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál az Eb-selejtezőnk

A plovdivi Hristo Botev Stadion felújítását végző cég garantálja, hogy biztosítani tudja a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtező helyszínét, de óriási kérdés, hogy szükség lesz-e rá.

A BTA bolgár hírűgynökség cikke szerint a cég elnöke, Ilijan Filipov úgy nyilatkozott, hogy biztonságos körülményeket tudnak teremteni a november 16-i selejtezőhöz. Azonban ehhez arra is szükség van, hogy időben kézhez kapján a megbízást, ám ez egyelőre nem történt meg. A Sportlive.bg cikke szerint Plovdiv polgármestere, Kostadin Dimitrov nem ad majd engedélyt a mérkőzés megrendezésére.

A találkozót eredetileg a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban rendezték volna, azonban a helyi hatóságok felhívására átkerült a mérkőzés Plovdivba. Erre azért volt szükség, mert a bolgár szövetség ellen óriási tüntetést szerveztek a szurkolók, így aztán válaszként nézők nélkül rendezi meg a mérkőzést Bulgária.

A bolgárok pénteken megbeszélést tartottak, amelyen részt vett a szövetség igazgatója Georgi Ivanov, a Plovdiv igazgatótanácsának elnöke, Ognjan Zlatkov, Filipov, valamint a rendőrség képviselője. A jelek szerint azonban nem jutottak kompromisszumra, vagy valami egészen más oka van annak, hogy nem Plovdivban lesz a meccs, ugyanis Bulgáriában egy jogi csoport azon dolgozott Georgi Gradev vezérletével, hogy ne engedélyezzék az UEFA döntését, vagyis a helyszínváltozást.

A jogász szerint nevetséges, hogy szurkolók nélkül lépjenek pályára a válogatott tagjai, majd szombaton hajnalban Facebook-oldalán számos bejegyzést közölt arról, hogy nem lesz Plovdivban mérkőzés.

Ezeknek a büszke bolgár fiúknak joguk van teli lelátók előtt játszaniuk, ahogyan elődeiknek is 30 évvel ezelőtt. Ezeknek az embereknek joguk van szurkolni a válogatottjuknak és az új edzőnek. Senkinek sincs joga ellopni a közönséget a válogatotttól! Senkinek sincs joga ellopni a focit az emberektől

– írta Gradev felháborodottan

Az ügy már a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) jár, a végső döntésre cikkünk megjelenésekor még várni kell, de egybehangzó bolgár beszámolók és Gradev bejegyzései is arra engednek következtetni, hogy nem Plovdivban rendezik majd a találkozót. Az sincs kizárva, hogy a mérkőzést el kell végül halasztani.

Frissítünk!

A Sportlive.bg legújabb indormációi szerint Dimitrov polgármester meggondolta magát és mégis Plovdivban lehet a mérkőzés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik