Nemzetközi foci

Harry Kane duplájával Bundesliga-rekordot döntött

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern München labdarúgócsapata szombaton 4-2-re győzött a Heidenheim ellen.

Már az első félidőben történelmet láthattak a nézők, ugyanis Harry Kane kétszer is betalált. Ezzel az angol csatár lett a Bundesliga történetében az első, aki 11 meccsen 17 (!) gólt szerzett. Mindkétszer Leroy Sané adott neki gólpasszt.

Kane egyébként már most többször volt eredményes, mint az előző idény társgólkirályai, Niclas Füllkrug és Christopher Nkunku, akik 16 góllal fejezték be a legutóbbi kiírást. Térfélcsere után azonban a Heidenheim belehúzott és három percen belül két gólt szerezve egyenlíteni tudott. Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert Raphael Guerreiro két perc alatt újra vezetést szerzett a Bayernnek. A végső kegyelemdöfést Eric Maxim Choupo-Moting vitte be a 85. percben.

Sokat érhet még ez a győzelem a münchenieknek, mert a Stuttgart úgy is legyőzte 2-1-re a Dortmundot, hogy az első félidőben büntetőt hibázott. A 83. percben azonban Serhou Guirassy vállalt már egy újabb büntetőt, ő pedig nem hibázott. Eközben a Hoffenheim 1-1-es döntetlent játszott az Augsburg vendégeként, de Szalai Attila nem lépett pályára.

Eredmények – Bundesliga, 11 forduló

Bayern München – Heidenheim 4-2 (2-0)
Darmstadt-Mainz 0-0
Stuttgart-Dortmund 2-1 (1-1)
Augsburg-Hoffenheim 1-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik