Nemzetközi foci

Győztes meccs után már a VAR-t dicsérte Mikel Arteta

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Az Arsenal labdarúgócsapata szombaton 3-1-re győzött a Burnley ellen a Premier League 12. fordulójában.

Leandro Trossard az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést, amely egyben a klub fennállásának ezredik találat volt az Emirates Stadionban. Térfélcsere után ugyan gyorsan egyenlített a Burnley, de William Saliba és Olekszandr Zincsenko találataival végül az Arsenalé lett mindhárom pont.

A lefújást követően Mikel Arteta mindent elkövetett, hogy beszélhessen a videobíróról, mivel a legutóbbi mérkőzésen élesen bírálta a rendszert, míg a Burnley ellen mindennel elégedett volt. Annak ellenére, hogy a csereként beálló Fabio Vieirát a VAR segítségével kiállította Michael Oliver játékvezető.

„A piros lap teljesen jogos volt, igaza volt a játékvezetőnek. Nagyszerű döntést hozott Michael” – kezdte Arteta, majd folytatta a gondolatsort.

Kérem, hogy most is kérdezzetek a VAR-ról, mert ma jó munkát végeztek. Remélem, veszi ezt is a kamera, ahogyan elmondom, a játékvezetőkkel teljesen egyet értettem a mai nap folyamán. Mellettük állok én is, szeretnék konstruktív lenni.

Győzelmével az Arsenal egy meccsel többet játszva, de beérte az élen álló Manchester Cityt. Ezzel a találkozóval párhuzamosan a Manchester United is győzött, Victor Lindelöf találatával 1-0-ra nyert Erik ten Hag csapata a Luton Town ellen.

Végeredmény – Premier League, 12. forduló

Arsenal-Burnley 3-1 (1-0)
Gólszerző: Trossard 46., Saliba 57., Zincsenko 74., ill. Brownhill 54.
Kiállítva: Fábio Vieira (83.)

Crystal Palace-Everton 2-3 (1-1)
G.: Eze 5., Édouard 73., ill. Mikolenko 1., Doucouré 49., Gueye 86.

Manchester United-Luton 1-0 (0-0)
G.: Lindelöf 59.

Wolverhampton-Tottenham 2-1 (0-1)
G.: Sarabia 90+1., Lemina 90+7., ill. B. Johnson 3.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik