Nemzetközi foci

„A magyarok sem legyőzhetetlenek” – még tart az Eb-selejtezős bolgár stadionmizéria

November 16-án Európa-bajnoki selejtezőt játszik egymással a bolgár és a magyar labdarúgó-válogatott. A kérdés az, vajon hol? A bolgár szurkolók az utóbbi időszak gyatra teljesítménye miatt tüntetésre készülnek, erre a szövetség úgy döntött, akkor zárt kapuk mögött rendezi meg a mérkőzést. Igen ám, de éppen a botrányt elkerülendő a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban a helyi hatóságok nem vállalják a biztosítást, a kiszemelt plovdivi helyszínen pedig felújítás zajlik.

A szövetség keresi a megoldást, pénteken a Hriszto Botev Stadionban megbeszélést tartottak, amelyen részt vett a szövetség igazgatója Georgi Ivanov, a Plovdiv igazgatótanácsának elnöke, Ognjan Zlatkov, a stadiont felújító cég vezetője, Ilijan Filipov, valamint a rendőrség képviselője.

Filipov megerősítette a csütörtökön az önkormányzatnak elküldött levelében összefoglaltakat, miszerint november 13-20-a között a létesítményben folyó építkezések miatt nem javasolt sportrendezvény megtartása. A csoport ezután körbejárta a stadiont, hogy felmérje, ha mégis lenne meccs, a rendőrség képes lenne-e fenntartani a rendet.

Végül döntés nem született, arra várhatóan hétfőn kerül sor.

A Sportlive.bg megszólaltatta a Levszki egykori játékosát, majd edzőjét, Emil Velevet, akinek fogalma nincs, mi lehet a megoldás.

A személyes véleményem az, hogy a meccset Szófiában, nézők előtt kell lejátszani. A válogatott új edzővel készül, az emberek látni akarják, hogyan teljesít. Csapatunk tét nélkül játszhat, megvan benne a potenciál és a magyarok sem legyőzhetetlenek

– mondta.

Filip Filipov, a CSZKA Szófia ügyvezető igazgatója szerint őrület, ami jelenleg zajlik az ügyben.

Teljesen abszurd zárt ajtók mögött játszani akkor, amikor senki sem kényszerít erre

mondta.

Kapcsolódó
Szófia után Plovdiv sem tudja megrendezni az Eb-selejtezőnket?
Egyre több a kérdőjel a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőnk körül.
Olvasói sztorik