Nemzetközi foci bajnokok ligája

Alig jutott szóhoz a Manchester Unitedet padlóra küldő 17 éves BL-gólszerző

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP

Egészen őrült meccset játszott egymással a Köbenhavn és a Manchester United a Bajnokok Ligájában. Az angol csapat két góllal vezetett az első félidőben, ám Marcus Rahsfordot kiállították a 42. percben, a dánok pedig még a szünet előtt kiegyenlítettek. A United tíz emberrel is előnybe került ismét, azonban a Koppenhága innen fordított és nyert végül 4-3-ra.

Így aztán valósággá vált, amit a hazai drukkerek a manchesterieknek üzentek a meccs előtt. Rémálmaitok színháza” – volt olvasható a látványos koreográfia feliratán, utalva az Old Traffordra, amit Álmok színházaként emlegetnek.

Roony Bardghji volt a hazaiak hőse, a csereként beállt játékos ugyanis a 87. perc végén megszerezte a győztes gólt a Köbenhavnnak. A játékos 17 évesen és 358 naposan talált be, amivel a BL-történelem harmadik legfiatalabb győztes gólszerzője lett Bojan Krkic és Ansu Fati után.

Bardghji szír származású szülők gyermekeként Kuvaitban született, hétéves volt, amikor a családja Svédországba ment. A Rödeby utánpótlásában kezdett el futballozni, megfordult a Malmőnél is, majd 2020 nyarán került Dániába a mostani klubjához. 2021 novemberében, hat nappal a 16. születésnapja után már debütált a dán élvonalban, amivel minden idők legfiatalabb játékosává vált a Superligaenben, a következő fordulóban pedig a legfiatalabb gólszerző lett, az Aalborg kapuját vette be.

A United elleni teljesítménye:

Már most 64 meccse van a koppenhágai klub első csapatában, 14 gólja és egy gólpassza közül pedig tizenegy találatot is a mostani szezonra tartogatott.

Lehetetlen elmondani, milyen érzés volt. Beszélni is alig tudok

mondta mosolyogva a TV3+-nak a fiatal játékos, aki annyit azért elárult, mindig, amikor a kispadról áll be, az jár a fejében, hogy el kell döntenie a mérkőzést. Most sikerült, ráadásul a Bajnokok Ligájában, mindig is erről álmodott.

Kapcsolódó
Paintsil: Sose felejtem el, milyen volt először a Groupama Arénában
A Genk támadója boldogan tért vissza Budapestre, hogy korábbi csapata ellen lépjen pályára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik