Nemzetközi foci

„Úgy nőttem fel, hogy féltem a bíróktól, de ma egyre csökken a tekintélyük” – a Spurs edzője kiosztotta kollégáit

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Két kiállítás, három megadott és négy, a VAR által elvett gól – nem mindennapi meccset játszott egymással a Tottenham és a Chelsea a Premier League 11. fordulójában.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón szóba került a bíráskodás, és Ange Postecoglou, a Tottenham edzője kifejtette, miért nincs jó véleménnyel a Premier League-ben dolgozó kollégáiról.

„Az edzőknek csak azzal kellene foglalkozniuk, hogy a csapatukat irányítják. Soha nem csináltam olyat, hogy egy bírónak a szabályokról magyarázok. Úgy nőttem fel, hogy belémnevelték, hogy tisztelni kell a játékvezetőket, és féltem tőlük, mint a rendőröktől. Tudják, hogy mit csinálnak az edzők, beleértve engem is?

Folyamatosan keressük a kiskapukat, hogy megkerüljük a szabályokat. Azt szeretném, ha a legjobb játékvezetők fújnák a meccseket, akik folyamatosan képzik magukat, de úgy érzem, manapság nagyon nehéz dolguk van a bíróknak. A tekintélyük ugyanis egyre csökken

– magyarázta az ausztál edző.

Aki 9 emberrel nagyon merész taktikát választott, egészen a félpályáig feltolta a védekezését, ami egy ideig működött is, mert ha a Chelsea be tudott indítani egy-egy mélységből induló játékost, egy védő vagy Guglielmo Vicario kapus menteni tudott – egészen a 75. percig, amikor Raheem Sterling kijátszotta a lescsapdát, és gólt rúgatott Nicolas Jacksonnal, innentől pedig nem volt visszaút a Tottenham számára.

Amikor a magasra tolt védekezésről kérdezték, Postecoglou azt felelte, hogy neki ez a filozófiája, és amíg ő a klubnál lesz, addig ezt is fogja alkalmazni. A veretlenségét elveszítő Spurs 26 pontjával a második az éllovas Manchester City mögött, a Chelsea 15 pontjával a 10. a tabellán.

Olvasói sztorik