Nemzetközi foci

„A meccs hevében ilyen előfordul” – a Rayo kapusa nem akadt fenn azon, hogy Vinícius kihívta egy bunyóra

Pierre-Philippe MARCOU / AFP
Pierre-Philippe MARCOU / AFP

A Rayo Vallecano meglepetésre pontot rabolt a Real Madrid otthonából, és abban, hogy 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó, hatalmas szerepe volt a vendégek északmacedón kapusának, Stole Dimitrievskinek, akit a védései miatt meg is választottak a meccs legjobbjának.

Ez volt az egyik legnagyobb bravúr, amikor Valverde lövését védte:

A második félidőben Dimitrievski vitába keveredett Viníciusszal: a kapus kilépett a labdával az alapvonalon túlra, a brazil szélső pedig mindenáron el akarta venni tőle a labdát, majd Dimitrievski fájdalmas arccal a földre huppant, a Real játékosa pedig kinevette, aztán azt mondta neki, hogy „te és én odakint”, mintha kihívná egy bunyóra.

A meccs után az El Chiringuito nevű műsorban a kapus elárulta, nem kell semmi komolyra gondolni az esettel kapcsolatban.

„Semmi különös nem történt, a meccs hevében ilyen előfordul. Ő a labdát akarta, nekem meg kifordult a bokám, és a földre estem. De nem tulajdonítok nagy jelentőséget az esetnek, egy feszült hangulatú meccsen vannak néha összetűzések. Később Vinícius azt mondta, hogy fussunk össze az öltözőfolyosón, de nem fenyegetően, hanem abszolút normális hangnemben.

Ez végül nem történt meg, de ha találkoztunk volna, akkor megöleltem volna, mert nagyszerű játékosnak tartom

– nyilatkozta Dimitrievski, aki a 12 bajnokijából hatot kapott gól nélkül zárt idén.

A Rayo 18 pontjával a 9. a tabellán, a Real pedig a pontvesztés miatt a második helyre szorult, két pont a hátránya a Girona mögött.

Olvasói sztorik