Nemzetközi foci

Zárt kapus lesz a szerbek fontosnak ígérkező Eb-selejtezője

Andrej Isakovic / AFP
Andrej Isakovic / AFP

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése szerint nem lehetnek nézők a magyar érdekeltségű csoportban a Szerbia-Bulgária Eb-selejtezőn. A szerbek azért kapták a zárt kapus büntetést, mert

az UEFA rasszista megnyilvánulásokat tapasztalt a hazai szurkolók részéről a Montenegró ellen 3-1-re megnyert belgrádi meccsen.

A szerbeknek emellett 89 250 eurót is kell fizetniük.

Az Eb-selejtezők G-csoportjában Magyarország áll az élen egy ponttal megelőzve Szerbiát és néggyel Montenegrót. A magyar válogatott november 16-án a csoportban utolsó Bulgáriához látogat, majd három nappal később Montenegrót fogadja, írja az MTI. Marco Rossi csapatának elég egy pontot szereznie, hogy biztosan kijusson a németországi Eb-re.

Szerbiának már csak egy mérkőzése van hátra, november 19-án látja vendégül Bulgáriát, az is lehet, hogy rendkívül fontos meccs lesz, de ha Montenegró nem győzi le Litvániát november 16-án, akkor már nem lesz tétje és Szerbia kijut az Eb-re.

Kapcsolódó
„Ezt fogjuk védeni? A hülyeségeket, hogy egymásnak mutogatunk?” – több intelligenciát várt a ferencvárosi kispadtól a Felcsút edzője
Hornyák Zsolt szerint nagyon jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, ezért is felesleges cirkuszt csinálni a pálya szélén.
Olvasói sztorik