Nemzetközi foci

A sokkoló kupabúcsú mellett más csapás is érte a Bayern Münchent

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Térdsérülést szenvedett, és a Bild értesülései szerint négy-hat hetet ki kell hagynia Matthijs de Ligtnek, a Bayern München holland válogatott védőjének. Mindez azt jelenti, hogy a többi közt a Borussia Dortmund elleni klasszikust is ki kell hagynia a játékosnak.

De Ligt a Saarbrücken elleni Német Kupa-mérkőzés elején sérült meg, az ellenfél játékosával csatázott a labdáért és az ütközés utána térdét fájlalta. Némi ápolás után a 24. percben cserélték le, a középpályás Konrad Laimer állt be a helyére. A meccsen óriási meglepetésre a harmadosztályú Saarbrücken nyert.

A holland bekk kiesése után elég nehéz helyzetben van Thomas Tuchel, a vezetőedzőnek ugyanis csak egy belső védő áll a rendelkezésére jelenleg, Kim Mindzse. Dayot Upamecano ugyan edzésbe állt, de nem tudni, alkalmas lesz-e a játékra a Dortmund ellen.

A Bayern München a második helyen áll kilenc fordulót követően, míg a Borussia Dortmund a negyedik, de csak két pont a különbség a két csapat közt. Az aktuális Der Klassikert a Dortmund otthonában rendezik szombaton.

Kapcsolódó
23 éve nem érte ekkora szégyen a Bayernt
A müncheniek kiestek a Német Kupából, a Hertha továbbment.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik