Nemzetközi foci

„Elvesztette az öltözőt” – 1962 óta nem történt ilyen a Manchester Uniteddel

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

Kiesett a címvédő Manchester United az angol Ligakupából, miután 3-0-ra kikapott otthon attól a Newcastle Unitedtől, amelynek kezdője nyolc helyen változott a legutóbbi bajnoki felállás óta. Erik ten Hag csapata a hétvégén a Premier League-ben is 3-0-s vereséget szenvedett a City ellen az Old Traffordon.

Márpedig legutóbb 1962-ben fordult elő a klub történetében, hogy két egymást követő hazai mérkőzésén legalább háromgólos vereséget szenvedjen.

Valami nagyon nincs rendben a csapatnál az előző PL-szezon bronzérmesénél. Miután Ten Hagot kinevezték, az első 40 mérkőzése alatt mindössze hatszor kapott ki a Manchester United, az azóta lejátszott 36 találkozón viszont ez a mostani már a 13. zakó volt. Ha csak a mostani idényt nézzük, akkor 15 mérkőzésen hét győzelem és nyolc vereség a mérleg, a bajnokságban a nyolcadik, a BL-csoportjában a harmadik helyen áll a csapat, egy hazai kupasorozat pedig már el is úszott.

Tudjuk, hogy nem volt elég, amit nyújtottunk, ezért pedig felelősséget kell vállalnunk. Felelősséget kell vállalnom nekem is. Sajnálom a szurkolóinkat, mert ez átlagon aluli volt

– mondta a holland szakember, aki a 2022-es érkezése óta 411 millió font körüli összeget költött a klub erősítésekre, aminél csak a Chelsea fordított többet igazolásokra az angol mezőnyből.

Ten Hag még arról beszélt, hogy most a Fulham elleni meccs a fontos, a csapatnak pedig össze kell fognia, hogy kilábaljon ebből a nehéz helyzetből.

Ami biztos, hogy edzőváltó hangulat lengi körbe a klubot, a Sky Sportsnak nyilatkozó Paul Merson szerint például egyértelmű jelei vannak annak, hogy Erik ten Hag elveszítette az öltözőt. Már csak a szakember magatartása is testbeszédes, mindenféle szenvedély nélkül rágózik az oldalvonal mellett.

Érzésem szerint elvesztette az öltözőt, mert nem lehet úgy kikapni, ahogy ők teszik már sorozatban. Persze mindenki veszít el mérkőzéseket, de nem úgy, ahogy a Manchester United tette a múlt héten és most, amikor tényleg el lettek porolva, könnyű dolga volt a Manchester Unitednek

– mondta Merson, aki bár külső szemlélőként figyeli az eseményeket, de arról beszélt, toxikusnak tűnik a légkör a csapatnál.

Kapcsolódó
Ennyit Spielberg sem videózott: kaotikus meccsen jutott tovább a Fradi
A 131. percben szerzett büntetővel verte a Puskás Akadémiát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik