Magyar foci

Ennyit Spielberg sem videózott: kaotikus meccsen jutott tovább a Fradi

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Minden idők egyik leghosszabb kupamérkőzésén, hosszabbítás után 4-3-ra győzött a Ferencváros a Puskás Akadémia ellen, és továbbjutott a Magyar Kupa 4. fordulójába.

Nagyszerűen kezdett a Puskás Akadémia, hiszen már a 9. percben vezetést szerzett, Gruber lépett ki egyedül és okosan eltette a labdát Varga kapus mellett a jobb alsó sarokba (0-1).

Megrázta magát a Fradi, a 34. percben Esiti szabálytalanság gyanújával szerzett labdát (a VAR később nem látott semmit), Civic pedig 17 méterről gyönyörűen tekert a bal felső sarokba (1-1).

A hazai fölény az első félidő ráadásában érett góllá, a debütáló francia Aaneba fejesével már a zöld-fehérek mehettek előnnyel szünetre (2-1).

Szünet után egyenlítettek a felcsútiak, Gruber kényszerítőzött Plsekkel, majd a visszakapott labdát 13 méterről a jobb sarokba lőtte (2-2).

Az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás, és úgy tűnt, sikerül elkerülni a tizenegyes párbajt, a csereként beállt Traoré ugyanis a 114. percben gólig cselezte magát (3-2).

A 117. percben jött a válasz, Soisalo szögletét Colley továbbfejelte, Favorov pedig a közelről a kapuba bólintotta a labdát. Az asszisztens lest jelzett, a videobíró három percen át vizsgálta, majd gólt ítélt (3-3).

Jött még négy perc hosszabbítás, amikor is Favorov keményen odacsúszott Owosunak, így a bíró kiállította. Ezt is megvideózták, és helyben hagyták.

Újabb ráadás, amikor is egy lehulló labda Colley karjára esett. Újabb VAR-vizsgálat, ezt már Berke játékvezető is megnézte, majd befújta – Abu Fani pedig beverte a labdaát a bal sarokba (4-3).

Magyar Kupa, 4. forduló

Ferencváros – Puskás Akadémia 4-3 (2-1, 2-2, 2-2) – hosszabbítás után
gól: Civic (34.), Aaneba (45+5.), Traoré (115.), Abu Fani (120+12.), illetve Gruber (9., 57.), Favorov (117.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik