Nemzetközi foci

A Real Madrid leendő csatársztárja parádés duplával támasztotta fel csapatát

Thiago Ribeiro / AGIF / AGIF via AFP
Thiago Ribeiro / AGIF / AGIF via AFP

Igazán őrült meccset hozott a brazil bajnokság csúcsrangadója, ugyanis a hazai pályán játszó éllovas, a Botafogo hiába vezetett már 3-0-ra is, végül 4-3-ra kikapott a Palmeirastól. A vendégcsapat és a mérkőzés legjobbja a Real Madrid leendő játékosa, Endrick volt, aki két góllal vette ki a részét a feltámadásból.

A Botafogo már az első félidőben háromgólos előnybe került, ám Endrick a második játékrész elején átszlalomozott a hazai védőkön, mielőtt szépített volna. A listavezető aztán emberhátrányba került, de még így is lezárhatta volna a meccset, de Tiquinho Soares tizenegyesét védte a kapus. Szinte azonnal villant Endrick, aki egy lövőcsellel becsapott egy védőt, mielőtt ballal a kapuba lőtt volna a 84. percben, majd a lendületbe jött Palmeiras a lefújásig szerzett két újabb gólt, amivel megfordította és megnyerte a meccset.

Még 2022 decemberében jelentette be a Real Madrid, hogy leigazolja Endricket.

A csatár 2024 júliusában, a 18. születésnapját követően csatlakozik majd a spanyol sztárcsapathoz, a vételárról azonban eltérő sajtóhírek napvilágot, 35 milliótól 72 millió euróig mindenfélét lehetett már olvasni. A brazil Serie A mostani szezonjában 24 meccsen hét gólja van.

A Botafogo a veresége ellenére is maradt a tabella élén és három pont az előnye úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a Palmeirasnál.

Kapcsolódó
„Ezt fogjuk védeni? A hülyeségeket, hogy egymásnak mutogatunk?” – több intelligenciát várt a ferencvárosi kispadtól a Felcsút edzője
Hornyák Zsolt szerint nagyon jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, ezért is felesleges cirkuszt csinálni a pálya szélén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik