Nemzetközi foci

Véletlen baleset okozhatta Sir Bobby Charlton halálát

Jon Super / AFP
Jon Super / AFP
Október 21-én, 86 éves korában meghalt Sir Bobby Charlton, az angolok világbajnok labdarúgója, a Manchester United klublegendája. A korábbi hírekből nem derült ki, mi okozhatta a halálát, ugyanakkor a halottkém szerdán nyilvánosságra került jelentése szerint baleset történhetett.

A vizsgálat szerint Sir Bobby Charlton egy, a demenciában szenvedő betegek ellátására szakosodott knutsfordi idősek otthonában élt, ahol balesetet szenvedett.

A meghallgatáson elmondták, hogy a székéből felállva elvesztette az egyensúlyát, és egy ablakpárkánynak, majd radiátornak esett. Az orvosi vizsgálat során nem észleltek látható sérüléseket, ám néhány nappal később duzzanatot észleltek a hátán, így kihívták a mentőket.

A kórházban a mellkasröntgen és a CT-vizsgálat kimutatta, hogy bordatörése és tüdőgyulladása volt, öt nappal később pedig meghalt.

A vezető halottkém, Jacqueline Devonish arra a következtetésre jutott, hogy a futball-legenda halála véletlen baleset volt.

A korábbi kiváló támadó 1956 és 1973 között játszott a Manchester Unitedben, 758 mérkőzésen 249 gólja volt. 1968-ban BEK-et nyert a csapattal, valamint három alkalommal angol bajnoki címet. Ott volt a klub történetének legnagyobb tragédiájánál is, amikor a csapat repülőgépe 1958-ban harmadszorra sem tudott felszállni, egy kerítésnek rohant, kettétört, majd kigyulladt – a tragédiában 23 ember, köztük nyolc labdarúgó vesztett életét.

Az angol válogatottban 106 alkalommal lépett pályára, tagja volt az eddigi legnagyobb sikernek, az 1966-os, hazai pályán aratott hazai világbajnoki címnek is. Mind a hat mérkőzésen pályára lépett, három gólja volt, abban az évben ő kapta meg az Aranylabdát. A nemzetei csapatban 49-szer volt eredményes, ami sokáig rekord volt, előbb Wayne Rooney, majd Harry Kane szárnyalta túl.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik