Nemzetközi foci

Gulácsi: Ezt most nagyon nehéz lesz megemészteni

Ronny Hartmann / AFP
Ronny Hartmann / AFP

Gulácsi Péter keserűen értékelt, miután csapata, a címvédő RB Leipzig már a második fordulóban búcsúzott kedden a labdarúgó Német Kupában.

Az elmúlt két szezonban kupagyőztes lipcseiek 1-0-ra kikaptak a VfL Wolfsburg otthonában, a kapus végigvédte a találkozót, a másik magyar légiós, a sérülése után gyógyuló Willi Orbán viszont még nem szerepelt. A vendégek Yussuf Poulsen kiállítása miatt az 56. perctől emberhátrányban futballoztak.

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz” – kezdte visszatekintését Gulácsi a Leipzig honlapján. „A Wolfsburg remekül védekezett, nem tudtunk sok helyzetet kidolgozni. Mi irányítottuk a játékot még akkor is, amikor tíz emberre fogyatkoztunk, de nem tudtunk elég helyet kialakítani a veszélyes támadásokhoz.”

A kapus – aki csaknem egyéves kihagyás után fokozatosan jut egyre több lehetőséghez – kiemelte, rendkívül csalódottak, mivel tudják, hogy milyen jó érzés kupadöntőt vívni.

Az utóbbi öt évben négyszer jutottunk be a berlini fináléba, úgyhogy ezt most nagyon nehéz lesz megemészteni

– tette hozzá Gulácsi.

A tabellán 5. Leipzig legközelebb szombaton délután lép pályára, amikor a Bundesliga 10. fordulójában az utolsó helyezett Mainzhoz látogat.

Olvasói sztorik