Nemzetközi foci

Magyar vezetőedzőt neveztek ki Ibrahimovic klubjához

hammarbyfotboll.se
hammarbyfotboll.se

A svéd élvonalbeli bajnokságban szereplő Hammarby bejelentette hivatalos honlapján, hogy év végéig Lőrincz Ábel veszi át a felnőtt csapatát.

A kinevezéskor hatodik helyen álló klubnak azért volt szüksége új vezetőedzőre, mert Martí Cifuentest kivásárolta szerződéséből az angol másodosztályú QPR. A klub beszámolója szerint étmeneti megoldásként esett a választás a videoelemzőként dolgozó Lőrincz-re. Mivel Svédországban tavasztől őszig tart a bajnokság, a magyar szakember az utolsó két bajnokin irányítja majd a csapatot.

Ábel jól ismeri a játékosokat és a vezetőket is. Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a stáb többi tagjának támogatásával a lehető legjobban fogja teljesíteni a feladatát a hátralévő két meccsen

– mondta Mikael Hjelmberg, a Hammarby sportigazgatója.

A Hammarby társtulajdonosa egyébként 2019 óta Zlatan Ibrahimovic, Lőrincz Ábel pedig 2022-ben csatlakozott videoelemzőként.

Kapcsolódó
„A magyar fociban, ha kritikus véleményed van, azt megpróbálják elfojtani”
Ugyan semmire sem vitte a focipályán, mert „ügyetlen, és lassú” volt, mégis beteljesítette gyermekkori álmát: jelenleg a negyedrészt Zlatan Ibrahimovic tulajdonában lévő Hammarby kispadján ül hétvégente, ahol taktikai elemzőként és fejlesztő edzőként segíti a vezetőedző munkáját.
Olvasói sztorik