Nemzetközi foci

Minden hidat felégetett maga mögött, ledőlhet Ibra szobra

Óriási vihart kavart bejelentésével Zlatan Ibrahimovic, a 116-szoros svéd válogatott csatár ugyanis részesedést vásárolt a Hammarby csapatában, amivel kiváltotta a rivális FF Malmö szurkolóinak haragját.

Ibrahimovic megint „átverte” a fél világot
Nem a Hammarby játékosa, hanem a klub társtulajdonosa lett.

Pedig ha volt hely, ahol extrán imádták, az a dél-svédországi város, hiszen ott született, 1989 és 2001 között helyi csapatokban futballozott, hat évig például az FF-ben. A támadónak még szobrot is emeltek október végén, ez vált most a drukkerek céltáblájává: az egyik Malmö-rajongó annyira feldúlt a hír hallatán, hogy egy vécéülőkét tett rá.

Szerintem ő egy darab szar

– nyilatkozta.

Egy másik rajongó úgy fogalmazott, az, hogy a Hammarbyt támogatja nagy árulás.

„Mindig azt mondja, sohasem szabad elfelejteni, honnan jött az ember. Hát most pont ezt teszi.”

Svéd források szerint a városban aláírásgyűjtés indult a szobor eltávolítása érdekében, míg a svéd televíziónak a klub hivatalos szurkolói klubjának (MFF Support) alelnöke, Kaveh Hosseinpour azt mondta:

Zlatan az összes hidat felégette az FF Malmőnél! A szurkolók és a fiatalok számára soha többet nem lesz az a példakép, ami korábban volt.

„Amit eddig tett a klubért az az volt, hogy amikor 2001-ben eladtuk, pénzt kaptunk érte. Ennyi, azóta semmit sem csinált értünk” – tette hozzá Hosseinpour.

Kiemelt fotó: Twitter

Olvasói sztorik