Nemzetközi foci

Látszólag jelentéktelen gól, mégis ezzel előzte meg Thierry Henryt Mo Szalah

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

A Szoboszlai Dominikot ezúttal a kispadon pihentető Liverpool csütörtökön 5-1-re verte a Toulouse-t ellen az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Ugyan sok izgalmat nem hozott a találkozó, mégis volt jelentősége annak, hogy a 70. percben beállt Mohamed Szalah is. Az egyiptomi támadó a 93. percben hidegvérrel értékesített egy helyzetet, ezzel kialakítva a végeredményt.

Látszólag teljesen mindegy, hogy négy, vagy öt gólt rúgva nyer a Liverpool, csakhogy ezt a találatot Szalah szerezte. Ezzel az egy góllal pedig az egyiptomi csatár megelőzte Thierry Henryt a nemzetközi porondon szerzett gólok tekintetében. Nincs már csatár, aki bármelyik Premier League-csapat tagjaként több gólt lőtt volna az európai kupaporondon.

A magyar válogatott Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette első pontját szerezte az El-ben azzal, hogy 1-1-es döntetlent játszott a moldovai Sheriff Tiraspol otthonában. A jobbhátvédet 76. percben, együttese 1-0-s vezetésnél cserélték le. A Panathinaikosz hazai pályán kikapott 2-1-re a francia Rennes-től, ezzel első vereségét szenvedte el a sorozat mostani idényében.

A csoportelsők közvetlenül a nyolcaddöntőbe jutnak, a másodikok a Bajnokok Ligája-csoportharmadikokkal játszanak a 16 közé kerülésért, a csoportharmadikok pedig a Konferencia-liga csoportmásodikjaival csapnak össze a Kl-nyolcaddöntőért.

Olvasói sztorik