Nemzetközi foci

A foci-Eb-t is bukja a fogadási botrány miatt eltiltott olasz játékos

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

10 hónapos eltiltás vár Sandro Tonalira, aki fogadási botrányba keveredett.

Az eltiltás tényét Gabriele Gravina, az olasz szövetség (FIGC) elnöke is megerősítette.

„A szövetség ügyésze és Tonali egyezségre jutott az ügyben, én pedig jóváhagytam. Az egyezség tíz hónapos eltiltásról szól, plusz nyolc hónapos elterelő kezelésről, valamint legalább 16 nyilvános fellépésről, ahol a játékos felhívja a figyelmet a szerencsejáték-függőség veszélyeire” – mondta Gravina.

A 23 éves Tonali háromórás vallomást tett a hatóságoknak, amelyben elismerte, hogy futballmérkőzésekre fogadott, köztük előző klubja, a Milan találkozójára is, de mivel azt a kimenetelt játszotta meg, hogy győzni fog a Milan, így nem bundázással vádolták meg.

A 15-szörös olasz válogatott középpályás az együttműködés miatt úszta meg 10 hónapos eltiltással, de ez azt jelenti, hogy ha a címvédő kijut a németországi tornára, akkor Tonali azon nem szerepelhet.

A játékos a nyáron igazolt a Milantól közel 70 millió euróért a Newcastle csapatába, és nem kizárt, hogy az angol klub pereskedni fog a Milannal, hiszen hosszú hónapora elveszítette Tonalit.

Tonali előtt már a Juventus játékosa, Nicolo Fagioli is partvonalon kívülre került, edzhet ugyan a társakkal, de hét hónapig nem léphet pályára.

Kapcsolódó
Maffia és sportfogadás – olasz válogatott játékosok fizetik be az ostobák adóját
Az 1980-as sportfogadási ügy, a Totonero-botrány maga alá temette az olasz futballt, és a maffia először exponálta magát a sport környékén. Ez nem változott azóta sem.
Olvasói sztorik