Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tavalyi csoda után igazi rémálom: topcsapat ilyen gyengén nem kezdett még BL-t

Patricia DE MELO MOREIRA / AFP
Patricia DE MELO MOREIRA / AFP
Ha van pálfordulás, akkor a Benficával történtek abszolút annak mondhatók: a portugál csapat egy éve még klubcsúcsot döntött a Bajnokok Ligájában, most viszont minden idők legsiralmasabb teljesítményét nyújtotta az első három fordulóban.

Ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor olyan még sohasem fordult elő a legrangosabb kupában, hogy első kalapból bekerült csapat az első három mérkőzésén ne jusson el gólig, illetve pontszerzésig.

A Benfica megtette ezt, a portugál bajnok előbb kikapott 2-0-ra otthon a Salzburgtól, majd 1-0-ra az Inter vendégeként, most kedden pedig ugyancsak a lisszaboni Estádio da Luzban szenvedett 1-0-s vereséget a Real Sociedadtól.

Roger Schmidt együttese fényévekre van attól a tavalyi csapattól, amely elvarázsolta Európát és egészen a negyeddöntőig jutott. Akkor a portugálok megnyerték csoportjukat a PSG, a Juventus és a Maccabi Haifa előtt, és klubrekordot jelentő 14 pontot, valamint 16 gólt szereztek.

Az A Bola azt írta, idén esély sincsen ennyi gólszerzésre, hiszen gyakorlatilag helyzeteket sem tud kidolgozni a csapat.

Amikor Schmidt edzőt a további esélyekről kérdezték, reálisan fogalmazott: Három meccs után se gólunk, se pontunk, szerint nem a legjobb alkalom erről beszélni: Elég kevés az esélyünk, bár nem lehetetlen” – mondta.

Mindenért, a csapat és a játékosok teljesítményéért is én vagyok a felelős. De az ellenfél remek volt, ezt a leckét el kell fogadnunk

tette hozzá a Real Sociedad elleni kudarcot követően.

Kapcsolódó
Harry Maguire győztes gólt lőtt, mert Onana kivédte a 97. perces büntetőt
Nagyot fordult a világ a Manchester United két agyonkritizált játékosával.
Olvasói sztorik