Nemzetközi foci bajnokok ligája

Harry Maguire győztes gólt lőtt, mert Onana kivédte a 97. perces büntetőt

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A rengeteget kritizált Harry Maguire nyerte meg a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott meccsét a Manchester Unitednek. A gyenge első félidő után adódtak az angol csapat előtt lehetőségek, de rendre rossz döntés született, egy ízben Garnacho egy az egyben belevezette például a labdát a kapusba. A 72. percben viszont egy jobbról érkező beadásra jól érkezett Maguire és győztes gólt fejelt.

Ráadásul a másik rendszeres közutálatnak örvendő játékos, André Onana is megdicsőült, ugyanis a kapus a 97. percben kivédett egy tizenegyest.

Zajlott közben az élet más pályákon is, a nap talán legizgalmasabb meccsének várt Sevilla-Arsenal mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, de Gabriel Jesus nagy különséget jelentett. Az első félidőben a hazai csapat nyomott, de egy labdaszerzésből zseniálisan fordult le a brazil, majd kiugratta Martinellit, aki begyalogolt a labdával a tizenhatosra, kicselezte a kapust és vezetést szerzett.

Térfélcsere után már Jesus talált be, a tizenhatos bal oldalán addig-addig tologatott, amíg ki nem tudta lőni a hosszú fölső sarkot. Erre hamar jött Gudelj szépítő gólja, de hiába mozgatott meg minden követ a Sevilla, nem sikerült már egyenlítenie.

A Real Madrid is 2-1-re nyert, a vártnál picit nehezebben a Braga vendégeként. Rodrygo szerzett vezetést Vinicius Junior centerezéséből, majd Jude Bellingham egy kipattanót gurított okosan a bal alsóba. Erre pillanatok alatt jött Alvaro Djalo szépítése, de szorosabb már nem lett az eredmény.

Egygólos sikert aratott a Napoli és a Real Sociadad is, előbbi az Union Berlint, utóbbi a Benficát verte 1-0-ra.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport:
Galatasaray (török)-Bayern München (német) 1-3 (1-1)
Manchester United (angol)-FC Köbenhavn (dán) 1-0 (0-0)

D csoport:
Internazionale (olasz)-Salzburg (osztrák) 2-1 (1-0)
Benfica (portugál)-Real Sociedad (spanyol) 0-1 (0-0)

B csoport:
Sevilla (spanyol)-Arsenal (angol) 1-2 (0-1)
Lens (francia) – PSV Eindhoven (holland) 1-1 (0-0)

C csoport:
Braga (portugál)-Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-1)
Union Berlin (német)-SSC Napoli (olasz) 0-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik