Nemzetközi foci

Kirúgták az edzőt, aki nem hitte, hogy megmentheti az Ajaxot

Angelos Tzortzinis / AFP
Angelos Tzortzinis / AFP
A botrányosan gyenge szezonkezdet miatt négy hónap után menesztette edzőjét, Maurice Steijnt a holland Ajax labdarúgócsapata.

A 36-szoros holland bajnok 11 mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg Steijn vezetésével, és jelenleg öt ponttal rendelkezve az utolsó előtti helyen szerénykedik, hátránya már 22 pont az éllovas PSV mögött.

Ideiglenes jelleggel az eddigi segítő, Hedwiges Maduro veszi át a csapat irányítását.

„Intenzíven és professzionálisan dolgoztunk együtt az elmúlt néhány hónapban, azonban a sikerek és a csapat fejlődése elmaradt. Ezért úgy döntöttünk, hogy ismét leülünk egyeztetni.

Ezúttal Maurice is kifejezte aggodalmát: vajon ő a megfelelő ember a megfelelő helyen? Együtt úgy döntöttünk, hogy az lesz a legjobb, ha elválnak útjaink

– nyilatkozta Jan van Halst vezérigazgató.

A 49 éves Steijn a nyáron a Sparta Rotterdamtól érkezett, a korábban NAC Breda és a VVV-Venlo csapatait irányító szakember akkor három évre írt alá.

„Mindenki, aki ismer, tudja, hogy mindent megtettem azért, hogy az Ajaxot visszavigyem oda, ahová ez a klub tartozik. De nem sikerült. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak és azoknak, akikkel itt dolgozhattam” – mondta.

Az Ajax csütörtökön az Európa Ligában az angol Brighton otthonában lép pályára, majd vasárnap a listavezető PSV-hez látogat.

Kapcsolódó
Befejezték a botrányos meccset, óriási pofont kapott az Ajax
Történelmi triplát szerzett a mexikói Santiago Gimenez.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik