Nemzetközi foci

Idén már nem lép pályára a Liverpool egyik kulcsfontosságú játékosa

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP

2023-ban már nem fog pályára lépni Andrew Robertson, a Liverpool FC balhátvédje.

Szoboszlai Dominik csapattársa a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén megsérült meg. A találkozó után visszatért Angliába, ahol megállapítást nyert, hogy meg kell műteni a vállát. Erről Jürgen Klopp vezetőedző beszélt az Everton elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón.

A műtét mellett döntünk. Volt rá egy picike esély, hogy elkerülhető legyen, de a szakemberek szerint hosszú távon az operáció a legjobb megoldás. Ez azt jelenti, hogy egy darabig távol lesz

– idézi a klub honlapja a vezetőedzőt.

A brit sajtó szerint az effajta műtétek során nagyjából 10-12 hetet hagynak ki a játékosok, vagyis legjobb esetben december utolsó napjaira épülhetne föl. Mivel vélhetően nem kockáztatják majd az egészségét Liverpoolban, Robertsont 2024 előtt szinte biztos nem látjuk majd a pályán.

A 29 éves futballista az idei szezonban is alapembere volt csapatának, a Premier League-ben minden meccsen kezdett, a Wolverhampton ellen a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte. Meghatározó karaktere az öltözői életnek is, így aztán komoly érvágás a kiesése.

Olvasói sztorik