Nemzetközi foci

Giroud átadja a kapuskesztyűt egy 40 éves csapattársnak

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nagyon nehéz helyzetbe került az AC Milan labdarúgócsapata, amely úgy tűnik, kapusposzton kényszermegoldáshoz folyamodik majd a Juventus elleni vasárnapi rangadón.

Másfél hete még Olivier Giroud-t, az AC Milan világbajnok francia csatárát ünnepelte a milánói szurkolótábor, miután a Genoa ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen kényszerből kapusként is ki kellett magát próbálnia, és a hajrában egy védéssel segített kiharcolni a győzelmet.

A klub a honlapján a kapusok közé tette, sőt, piacra dobott egy nevével ellátott kapusmezt is, de akkor még nem sejthette, hogy majdnem olyan helyzetbe kerül, hogy ismét a támadó segítségére szorul.

Ez persze túlzás, de az igaz, hogy a Genovában kiállított Mike Maignan az eltiltását tölti, míg Marco Sportiello megsérült a csütörtöki edzésen.

Kényszerből így a harmadik számú kapuson a világ szeme: a 40 éves Antonio Mirante korábban védett már többek között a Juventus és az AS Roma csapataiban, Pármában hat szezon alatt 204 Serie A-mérkőzésen szerepelt, azonban hiába Milan-játékos két éve, eddig mindössze egy percet kapott, még júniusban, a Verona ellen.

A kispadon pedig a 19 éves Lapo Nava ül majd, hogy biztos, ami biztos, ne Giroud legyen a tartalékkapus.

Kapcsolódó
„Soha nem éltem át ilyet” – VAR-dráma, kiállított kapusok, óriásit védő csatár a Milan meccsén
Hihetetlen mérkőzésen nyert és ugrott a tabella élére az AC Milan. Olivier Giroud kivetődését még sokáig emlegetik majd.
Olvasói sztorik