Nemzetközi foci

„Soha nem éltem át ilyet” – VAR-dráma, kiállított kapusok, óriásit védő csatár a Milan meccsén

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Igazán őrült végjátékot hozott a Genoa és az AC Milan bajnokija az olasz bajnokság 8. fordulójában, amit a vendégcsapat nyert meg 1-0-ra (a teljes összefoglalót itt lehet megnézni). Eleve a 87. percben esett a találkozó egyetlen gólja, amit Christian Pulisic szerzett, és a VAR-nak ellenőriznie kellett, hogy érvényes-e a találat, mert úgy tűnt, hogy az amerikai játékos kezére pattant a labda – megadták végül.

Azonban az igazi őrület ezután következett:

  • előbb a 99. percben kiállították Mike Maignant, aki a kapujából kifutva elfejelte ugyan a labdát, de a mozdulat közben torkon térdelte az ellenfél játékosát, a csatár, Olivier Giroud állt be a kapuba cserelehetőség híján,
  • a megítélt szabadrúgásnál Fikayo Tomori beletette a lábát a labda útjába, amely így a keresztlécen csattant, megmentve a Milant,
  • majd még kiállították a Genoa kapusát, Josep Martínezt, aki előrehúzódva, az ellenfél tizenhatosán belül szabálytalankodott második sárga lapot érően.
  • És még ezek után is lehetett volna ideje a Genoának kiegyenlíteni a 104. percben, Giroud azonban önfeláldozó módon kivetődve csente le a labdát Puscas lábáról.

1992-ben, az Inter-Torino 0-0-án történt meg eddig egyedül a Serie A-ban, hogy mindkét kezdőkapust kiállították.

„Soha nem éltem át még ilyet. Büszke vagyok a csapatra, a legvégéig küzdöttünk, volt egy védésem is – a lécnél meg szerencsém volt. Oroszlánokként harcoltunk” – mondta Giroud, aki azt is elárulta, gyerekkora óta szeret beállni a kapuba időnként, ezért is volt ő a beugró.

A Genoa oldaláról a klubelnök, Alberto Zangrillo rohant a pályára reklamálni a lefújás után, majd a Sky Italiának elmondta, elegük van, hogy minden fifty-fifty döntés (jelen esetben Pulisic megadott gólja) esetében ellenük döntenek. Maignan megmozdulásáról is megvolt a véleménye:

Orvosként nyugodtan mondhatom, gyilkos mozdulat volt.

Mivel az Inter botlott ebben a fordulóban, az AC Milan jelenleg vezeti a bajnokságot és két pont az előnye a városi riválissal, valamint négy a harmadik helyen álló Juventusszal szemben.

Olvasói sztorik