Nemzetközi foci

Kirúgták a szövetségi kapitányt, aki az ellene indult lázadásra válaszul feladta volna a vb-szereplést

Afgán Labdarúgó Szövetség
Afgán Labdarúgó Szövetség

Egészen elképesztő napon van túl az afgán labdarúgó-válogatott, amelynek kulcsfontosságú világbajnoki selejtezője előtt fél órával rúgták ki a szövetségi kapitányát.

Abdullah Al-Mutairi edzőnek borzalmas kapcsolata volt játékosaival, a Khaama beszámolója szerint összeugrasztotta a focistáit egymással, nem készült föl az edzésekre, ráadásul a labdarúgók úgy érezték, nem üti meg a szintjüket a szakember. A legrosszabb vád szerint ráadásul szerepeltetett játékosokat pusztán azért, hogy a szponzori díjaikból ő is részesüljön.

Odáig fajult a helyzet, hogy Al-Mutairit kitiltották saját játékosai a Mongólia elleni előselejtezős mérkőzés előtti edzésről. Erre válaszul a szövetségi kapitány nem írta alá a mérkőzés jegyzőkönyvét a találkozó előtt. Amennyiben ez így maradt volna, Mongólia játék nélkül 3-0-ra nyert volna és összesítésben 3-1-re nyeri a párharcot, amivel bejut az ázsiai selejtezők csoportkörébe.

Ezt természetesen nem engedhette meg magának a szövetség, ezért fél órával a meccs előtt kirúgták Al-Mutairit. Helyettese a korábbi másodedző, Ali Ahmad Yarzada volt, aki tökéletesen el tudta látni a feladatát, 1-0-ra nyertek és bejutottak a csoportkörbe, ahol Katar, Kuvait és India ellen bizonyíthat mad Afganisztán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik