Nemzetközi foci

„Általában a játékosokat védem, de most beszólok Aurelien Tchouameninek”

Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images
Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images

A francia labdarúgó-válogatott korábbi játékosa, Jérome Rothen kifakadt az RMC-nek, miután meghallotta, hogy Aurelien Tchouaméni a sűrű versenynaptárra panaszkodik.

A Real Madrid futballistája elmondta, hogy a feszített tempó miatt gyakoribbá váltak a sérülések. Ugyan több élcsapat játékosa is egyetértett vele, a Monacóban, Paris Saint-Germainben, Bastiában és Caenben is megforduló szélső nem osztja a véleményt.

Kevesebb meccset akarsz? Akkor kevesebb pénzt fogsz keresni! Általában a játékosokat védem, de most beszólok Aurelien Tchouaméninek. Ha a munkádnak szenteled magadat, akkor megfizetnek érte. Azért fizetnek, hogy jól teljesíts és felkészülj.

Amikor már beverekedted magad a kezdőcsapatba, nem akarsz szotyimeccseken pályára lépni. Az elmúlt 20-30 évben is ennyi meccs volt, szintén 90 percig tartottak. A fáradtság, amiről beszél, inkább a pályán kívül létezik, a számunkra láthatatlan felépülési idő. Ezt töltik manapság azzal, hogy a közösségi oldalakon népszerűsítik a sporteseményeket, vagy magukat. Ezekből kéne kevesebbet vállalniuk és a futballra koncentrálniuk, hiszen ez a szakmájuk”

– dohogott Rothen.

Tchouaméni azért panaszkodott elsősorban, hogy a Nemzetek Ligájával, illete a klubvilágbajnokság kibővítésével teljesen betelítették a naptári évet versenysorozatokkal.

Olvasói sztorik