Nemzetközi foci

Rendőrök keresték fel a játékosokat, hazaküldtek az edzőtáborból két olasz focistát

Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu
Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu

Tovább gyűrűzik az olasz foci legújabb botránya. A napokban bérelt helye volt az olasz újságok címlapján, hogy a Juventus játékosa, Nicolo Fagiolira eltiltás várhat, mert korábban sporteseményekre, köztük futballmeccsekre is fogadott, ráadásul egy illegális oldalon.

Az ügyet Fabrizio Corona szellőztette meg, aki arról is írt, hogy Nicolo Zaniolo és Sandro Tonali is fogadásokat köthetett korábban, előbbi ráadásul az AS Roma kupameccsei esetében is, amikor még a csapat játékosa volt. A rendőrség csütörtökön kereste fel az olasz válogatott edzőtáborát, ahol kihallgatták a két labdarúgót.

Zanilo és Tonali utána elhagyták a csapatot, biztosan nem játszanak majd Málta és Anglia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Az olaszok a második helyen állnak, de azonos a pontszámuk, mint Ukrajnának és Észak-Macedóniának – Anglia áll az élen.

A Torino középpályása, Samuele Ricci csatlakozott az olasz kerethez.

Fagioli kapcsán megjelent a sajtóban, hogy legkevesebb három év eltiltást kaphat, ebből kiindulva Zaniolo még súlyosabb büntetésre számíthatna. Ő és Tonali már Angliában futballoznak, de az esetleges eltiltásukat kiterjeszthetik minden UEFA- és FIFA-sorozatra is.

Az angoloknál volt egy hasonló botrány, Ivan Toney összesen 262 alkalommal szegte meg a sportolókra vonatkozó szerencsejáték-szabályt. A Brentford gólzsákját nyolc hónapra tiltották el.

Kapcsolódó
Soha nem történt még ilyen a horvát fociválogatottal
A horvát labdarúgó-válogatott története során először veszített Európa-bajnoki selejtezőt hazai pályán.
Olvasói sztorik