Nemzetközi foci

Kezelésre szorul a szerencsejáték-függő angol válogatott csatár

DARREN STAPLES / AFP
DARREN STAPLES / AFP
Miután kiderült, hogy súlyos szerencsejáték-függőségben szenved, csupán nyolchónapos eltiltást kapott Ivan Toney, a Brentford válogatott támadója.

A 27 éves játékos megsértette az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) és saját klubja szabályait azzal, hogy 2017 februárja és 2021 januárja között öt szezonban 232 alkalommal fogadott mérkőzésekre, ebből 126 alkalommal olyan sorozatra, amelyben aktuális klubja is érintett volt, és 29-szer a saját csapatára.

A vizsgálat ugyanakkor megállapította, hogy Toney nem akart bundázni, egyszerűen nem tudott ellenállni a kísértésnek.

Egy pszichiátriai szakértő, aki tanúvallomást tett úgy fogalmazott, Toney súlyos szerencsejáték-függőségben szenved és segítségre van szüksége. A futballista pedig azt mondta, futballra már nem fogad és eltökélt szándéka, hogy szerencsejáték-problémáit terápiával kezelje.

A büntetés részeként Toney 50 ezer font pénzbírságot is kapott. Az eltiltása megkezdődött, 2024. január 17-ig nem játszhat, de négy hónappal korábban, szeptember 17-én már visszatérhet a brentfordi edzésekhez.

A csatár a 2022-23-as szezonban 33 találkozón 20 gólt szerzett a Premier League-ben, és csereként debütált az angol válogatottban a márciusi, Ukrajna elleni Eb-selejtezőn. Gareth Southgate szövetségi kapitány azt mondta, fontos támogatni a játékost az eltiltása alatt is, majd hozzátette, hogy ez nem lesz hatással a válogatottbeli megítélésére, ha ismét játékra jelentkezhet.

Olvasói sztorik