Nemzetközi foci

„Úgy bántak velem, mint egy gyilkossal!” – kifakadt a holland börtönt megjárt Legia-játékos

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Még mindig nem csitultak el a múlt heti AZ Alkmaar–Legia Warszawa Konferencia Liga-mérkőzés után történtek: a holland klub szerint a lengyelek két játékosa, Josue Pesqueira és Radovan Pankov dulakodás közben megsebesítette az AZ munkatársait, ezért a csapatbuszt nem engedték távozni, a két labdarúgót pedig letartóztatták.

A csütörtöki őrizetbe vételt követően másnap szabadon engedték őket, de a négyszeres portugál válogatott Josue Pesqueira WP Sportowe Faktynak adott interjújában azt mondta, még mindig összeszorul a gyomra, ha visszagondol arra az éjszakára.

„Szörnyű volt, soha nem tapasztaltam még ilyen igazságtalanságot. Pedig hidd el, sok mindenen mentem keresztül az életemben. Nem kívánnám a legrosszabb ellenségemnek azokat az órákat, azt a bizonytalanságot és félelmet.

Kikerültem a börtönből, de eltart egy ideig, míg lelkileg felépülök

– nyilatkozta.

„Tudom, hogy együtt kell élnem vele, noha szeretnék megszabadulni tőle” – tette hozzá a portugál, aki megesküdött, hogy nem támadott meg senkit, és nem követte azokat a bűnöket, amivel a hollandok vádolták.

„Úgy bántak velem, mint egy gyilkossal! Mindenki, aki ismer, tudja, hogy ha csinálok valamit, azt beismerem. Elég tökös vagyok ehhez. De a lányom életére esküszöm, nem csináltam semmi, mégis őrizetbe vettek.”

Miután egy dulakodásban állítólag egy biztonsági őr megsérült, a rendőrség azzal fenyegetőzött, hogy erőszakkal eltávolítja Josuét és Pankovot a klubbuszból. Azt mondta, nem hagyhatták, hogy a rendőrök megrohamozzák a járművet, így inkább leszálltak a buszról.

„Mondtam a rendőrnek, hogy vele megyek, de ez nem volt elég. Kicsavarták a karomat, és úgy vezettek el, mint egy gyilkost. Még a klubom vezetőinek sem akarták elárulni, hová vittek bennünket.

Ez teljesen megdöbbentett, hiszen nem öltünk embert, nem raboltunk bankot. Mégis börtönbe vittek, ahol az izzadtság és a vizelet bűze keveredett.

Kapcsolódó
AZ-Legia: ez már nem futball, csak botrány
A lengyelek rendőri túlkapásról, a hollandok jogos letartóztatásról beszélnek
Olvasói sztorik