Nemzetközi foci

Szerbia harcos csapatként verné meg Rossi válogatottját

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Október 14-én, Budapesten, három nappal később pedig Belgrádban, Montenegró ellen lép pályára a szerb labdarúgó-válogatott, amely mindent elkövet, hogy begyűjtse a maximális hat pontot, és átvegye a vezetést az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában. A magyarok elleni szombati meccs előtt Sasa Lukic és Nemanja Gudelj nyilatkozott a helyi sajtónak.

„Amikor elkezdtük az Eb-selejtezőt, a célunk a kvalifikáció volt. Most olyan helyzetben vagyunk, hogy közelebb kerülhetünk ehhez, és mindent megteszünk érte. Szeptemberben, Belgrádban a magyarok jobbak voltak az első félidőben, és ugyan a folytatás a miénk volt, kikaptunk 2-1-re. Akkor többet érdemeltünk volna. Úgy gondolom, hogy Budapesten sok minden a pálya közepén fog eldőlni, a három pont a célunk, hiszünk a győzelemben” – mondta a Fulham középpályása, Lukic.

„A legutóbbi meccsen nem a saját szintünket hoztuk, különösen az első 45 percben. Most úgy kell nekivágnunk a mérkőzésnek, mint ahogy Belgrádban a második félidőben futballoztunk. Úgy gondolom, hogy jobb csapat vagyunk, jobb játékosaink vannak. Ha úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, hiszem, hogy elérjük a célunkat” – tette hozzá a Sevilla védője, Gudelj.

Ha harcosként játszunk, akkor minden rendben lesz. Szeretem a jó hangulatot, a tömött lelátókat, a nyomás plusz motivációt jelent számunkra.

Eb-selejtezők, 7. forduló, G csoport, szombat

18.00: Bulgária – Litvánia
20.45: Magyarország – Szerbia

A csoport állása:
1. Magyarország 4 mérkőzés/10 pont
2. Szerbia 5/10
3. Montenegró 5/8
4. Bulgária 5/2
5. Litvánia 5/2

Kapcsolódó
Sallai Roland: A szerbeknek biztosan fájt a válogatott belgrádi győzelme
Mindkét soron következő Európa-bajnoki selejtezőjét szeretné megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik