Magyar foci

Sallai Roland: A szerbeknek biztosan fájt a válogatott belgrádi győzelme

MLSZ / Twitter
MLSZ / Twitter

Mindkét soron következő Európa-bajnoki selejtezőjét szeretné megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott – jelentette ki Sallai Roland, aki szerint a csapattagok közül mindenki maximalista, így két győzelemre készülnek az októberi selejtezős mérkőzéseken.

Tudjuk, hogy ez nehéz lesz, hiszen a szerbek extra motivációval lépnek majd pályára, de nem ijedünk meg, fel fogjuk venni a kesztyűt. A célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, ennek pedig fontos része ez a két találkozó

nyilatkozta a telki edzőközpontban rendezett sajtótájékoztatón a német Freiburg légiósa.

A 26 éves futballista kiválóan kezdte az idényt klubjában, már négyszer is eredményes volt, és megjegyezte: bízik benne, hogy a szerbek elleni összecsapáson is gólt szerez majd, de természetesen a válogatott sikere a legfontosabb.

Szerbiával kapcsolatban azt mondta, az ellenfélnek biztosan nagyon fájt a magyar csapat belgrádi sikere (erre utalt a szerb szövetségi kapitány is), és vélhetően szeretnének revansot venni ezért, de a magyarok készen állnak a feladatra.

A sérült Willi Orbán hiányzásáról Sallai azt mondta, ugyan egy kulcsjátékost kell nélkülöznie a szakmai stábnak, de számos extra futballista van a keretben, akik megoldhatják a pótlását.

A válogatottba hosszú idő után került vissza Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia labdarúgója, aki sérülés miatt több mint fél évet hagyott ki.

Nagyon boldogan jöttem, dobogott is a szívem rendesen, visszagondolok ilyenkor a korábbi szép emlékekre. Úgy gondolom, fizikálisan utolértem magam, mindent megteszek, hogy bizonyítsam, helyem van a csapatban

– nyilatkozta Nagy, aki korábban a Nemzetek Ligájában Németország és Anglia ellen is gólt szerzett.

Nagy Zsolt hiányzása óta beépült a csapatba a helyén futballozó Kerkez Milos, a felcsúti játékos azonban elárulta, nagyon jóban vannak a Bournemouth légiósával és inspirálja a teljesítménye, valamint bízik benne, hogy a fiatal hátvédnek is motivációt jelent az ő visszatérésre.

A csoportjában négy mérkőzés után tíz pontjával élen álló nemzeti együttes szombaton telt ház előtt fogadja a rosszabb gólkülönbségükkel második szerbeket a Puskás Arénában. Három nappal később pedig az ötösben nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban lép pályára.

Kapcsolódó
Újabb játékos dőlt ki a szerbektől a budapesti meccs előtt
Csapat legutóbbi bajnokiján sérült meg, legalább egy hetet ki kell hagynia, így az Eb-selejtezős rangadót is.
Olvasói sztorik