Nemzetközi foci

„Harcosokra van szükségem, nem focistákra” – bosszút akar állni a szerb kapitány a magyarok elleni rangadón

Nikolay Doychinov / AFP
Nikolay Doychinov / AFP

Szombaton rendezik az Európa-bajnoki selejtezősorozat egyik legfontosabb mérkőzését, ugyanis a G csoport első két helyezettje, Magyarország és Szerbia találkozik egymással a Puskás Arénában. A két rivális tíz-tíz pontot gyűjtött eddig, Marco Rossi csapatának ehhez azonban egy mérkőzéssel kevesebb is elég volt. A magyar válogatott szeptemberben 2-1-re nyerni tudott Belgrádban.

A szerb szövetségi kapitány, Dragan Stojkovic hétfőn tartott sajtótájékoztatót, és amikor a közelgő meccsekről és csapata helyzetéről kérdezték azt felelt, egyáltalán nem aggódik, mert bár akadtak gyengébb mérkőzéseik, jelenleg továbbjutást érő helyen állnak, és neki az az elsődleges célja, hogy Szerbia kijusson a németországi Európa-bajnokságra. A szerb csapat a 2000-es Eb-n vett részt legutóbb.

Volt egy negatív időszak a katari világbajnokság után, amikor sok kritikát kaptunk, mert csalódást okoztunk. Korábban úgy szerepeltünk az emberek fejében, mint egy szerethető, támadó csapat, most viszont ott tartunk, hogy nem a játék, hanem az eredmény számít. Kilenc pontot lehet még szerezni, a képlet pedig egyszerű: akkor kell a legjobbnak lenned, amikor az igazán számít

mondta a Pixinek becézett szakember.

Szerbia a magyarok elleni meccset követően még Montenegróval és Bulgáriával játszik a selejtező végéig. Stojkovic szerint egyik riválist sem szabad leírni, de itt van az ideje, hogy csapat bebizonyítsa, igenis helye van az Európa-bajnokságon.

Mióta kineveztek most először harcosokra van szükségem, nem focistákra. Harcos mentalitásra. Győzni megyünk Budapestre, és nem várost nézni – noha egyébként gyönyörű a város is. De céljaink vannak, és nem az, hogy szelfizgessünk. Bosszút akarunk állni a belgrádi vereségért, amit nem is érdemeltünk meg

– mondta a szerb kapitány.

Kapcsolódó
Kikerült a keretből, nem jön Budapestre az Eb-selejtezős ellenfél sztárcsatára
Összesen öt játékost tett ki a szövetségi kapitány.
Olvasói sztorik