Nemzetközi foci

Külföldi edző még nem kezdett úgy a Fradi élén, mint Stankovic

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A ferencvárosi klub összesítése alapján külföldi tréner még soha nem rajtolt ilyen jól a zöld-fehérekkel, mint Dejan Stankovic. A szeptember 4-én kinevezett, játékosként 103-szoros válogatott szerb szakember eddig hét mérkőzésen irányította az együttest,

a mérlege öt győzelem és két döntetlen, 23-6-os gólkülönbséggel.

Az eddigi meccsein 2,43 pontot szerzett átlagosan, amivel toronymagasan áll a lista élén. A második a rangsorban az osztrák Peter Stöger, aki az első hét fellépésén öt győzelem mellett két vereséget szenvedett, akárcsak a horvát Marijan Vlak, aki 1999-ben rajtolt hasonlóképpen.

Stankovic érkezésével a korábban ideiglenesen kinevezett Máté Csaba irányításával tapasztalt gólgazdag játéka is megmaradt a csapatnak, utóbbi ugyanis a vizsgált első hét meccsén 24-7-es gólkülönbséggel rendelkezett.

Stankovic a Nagyecsed elleni 8-0-s Magyar Kupa-sikerrel debütált, a bajnokságban, amelyben címvédő az FTC, négy meccsen három győzelem és egy döntetlen a mérlege, és a tabella élén áll, míg a Konferencia Ligában a szerb Cukaricki ellen 3-1-re nyert, az olasz Fiorentina otthonában pedig 2-2-es döntetlent ért el a Ferencváros, ezzel vezeti a négyesét.

Kapcsolódó
Sallai Roland: A szerbeknek biztosan fájt a válogatott belgrádi győzelme
Mindkét soron következő Európa-bajnoki selejtezőjét szeretné megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik