Nemzetközi foci

Visszavonult a belgák vb-bronzérmes, BL-győztes klasszisa

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP
A mindössze 32 évesen bejelentette visszavonulását Eden Hazard, a belgák világbajnoki bronzérmes labdarúgója.

„Hallgatnod kell magadra, és a megfelelő időben kell befejezned. 16 év és több mint 700 lejátszott mérkőzés után úgy döntöttem, befejezem profi labdarúgó pályafutásomat” – írta Instagram-oldalán.

Meg tudtam valósítani az álmomat, a pályafutásom során volt nagyszerű menedzserekkel, edzőkkel és csapattársakkal találkoztam – köszönöm mindenkinek ezeket a nagyszerű időket. Mindannyian hiányozni fogtok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eden Hazard (@hazardeden_10) által megosztott bejegyzés

A támadó profi pályafutása során három klubban (Lille, Chelsea, Real Madrid) fordult meg, nyert francia, angol és spanyol bajnokságot, a Chelsea-vel kétszer lett Európa Liga-első, a Real Madriddal 2022-ben Bajnokok Ligáját nyert.

126 válogatottbeli fellépésén 33 gólt szerzett, és tagja volt a 2018-as vb-bronzérmes belga csapatnak.

Hazard 2019 nyarán még 100 millió euróért szerződött a Real madridhoz, azonban egy PSG elleni BL-mérkőzésen megsérült, és onnantól kezdve nem volt a régi, folyamatos problémákkal küzdött.

Idén nyáron, egy évvel szerződése lejárta előtt távozott a madridiaktól, és a különféle pletykák ellenére sem írt alá más klubhoz.

Kapcsolódó
Mi történt, hogy a világ egyik legjobbja ma már nem kell senkinek?
Eden Hazard 2019-ben úgy igazolt százmillió euróért a Real Madridba, hogy számos mutatóban a világ legjobbjának számított. A nagy madridi karrier azonban elmaradt, helyette jött a megkérdőjelezhető hozzáállása a munkához, a sérülések és a hanyatló teljesítmény. Így tört össze a belga támadó karrierje négy év alatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik