Pengeélen táncolt, de kapott még egy esélyt az olasz bajnok edzője

A válogatott meccsek miatti szünet ideális időpont lett volna egy edzőváltásra.

Úgy tűnik, Rudi Garcia kap egy második esélyt, hogy gatyába rázza az olasz bajnoki Napolit.

Története harmadik bajnoki aranyát még Luciano Spallettivel nyerte a Napoli, de a sikerkovács edző az idény végén elköszönt, és azóta már az olasz szövetségi kapitányaként dolgozik, miután Roberto Mancini Szaúd-Arábiába távozott.

A Napoli kispadjára a francia Rudi Garcia érkezett, akinek nem volt ismeretlen terep a Serie A, hiszen 2013 júniusa és 2016 januárja között a Romát irányította. A szezon előtt a szakértők közül sokan úgy érezték, Garciával nem lesz képes megismételni a Napoli a tavalyi menetelést, és az eddigi eredmények is efelé mutatnak, mivel a címvédőnek hét pont a hátránya a listavezető Milan mögött.

A válogatott meccsek miatti szünet általában ideális időpont a bukdácsoló csapatoknak egy edzőváltásra, és az olasz sajtó azt írta, a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis elgondolkodott azon, hogy elküldi Garciát. Végül azonban a Calciomercato és a Goal Italia szerint arra jutott, hogy kap még egy esélyt a francia edző.

A Napoli az Eb-selejtezők után előbb a Veronával, majd a BL-ben az Union Berlinnel találkozik. Garciának el kell kezdenie szállítania az eredményeket, különben gyorsan véget ér a nápolyi munkája. A lehetséges utódjelöltek között Antonio Contét, Igor Tudort és Marco Giampaolót emlegette az olasz sajtó.

Kapcsolódó
Címvédőhöz méltatlanul: mi a jó ég történik Nápolyban?
Az előző Serie A-évad égszínkék csillaga, a Napoli eléggé beragadt a rajtnál. Öt forduló után a csapat hetedik ugyan, de egyáltalán nem hasonlít az előző idény bajnokára. Felfoghatatlan, ami Nápolyban történik.