Nemzetközi foci

Meglepő nevet húzott elő a cilinderből a Serie A bajnoka

AFP
AFP

Rudi Garcia lett az olasz bajnokságot megnyerő Napoli új edzője.

A Napoli Luciano Spallettivel nyerte meg története harmadik bajnoki címét, de ő pihenőt szeretett volna tartani, annak ellenére, hogy egy év még hátra volt a szerződéséből. Legalábbis a hivatalos verzió ez volt, de nem lepődnénk meg, ha Spallettinek nem lett volna ideális a viszonya főnökével, a meglehetősen nehéz embernek számító Aurelio De Laurentiisszel.

A kispadra esélyesek között emlegették Luis Enriquét, a Fiorentinával Konferencia Liga-döntőt játszó Vincenzo Italianót, az elmúlt napokban pedig a PSG edzője, Christophe Galtier tűnt a favoritnak, úgyhogy némileg meglepő, hogy végül Garcia lett a befutó.

Akinek nem lesz ismeretlen terep a Serie A, hiszen 2013 júniusa és 2016 januárja között a Romát irányította. Legnagyobb sikereit hazájában érte el, a Lille-lel 2011-ben duplázott (bajnokság+kupa), a Marseille-jel 2018-ban Európa Liga-döntőt játszott, a Lyont pedig 2020-ban a Ligakupa fináléjába vezette.

Legutóbb a szaúdi al-Nasszrt irányította, de április közepén elköszöntek tőle, és ebben állítólag az is szerepet játszott, hogy a csapat sztárja, Cristiano Ronaldo nem volt elégedett vele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik