Nemzetközi foci

Messi visszatért, de a bajnokságban elbukott a Miami

Chris Arjoon / AFP
Chris Arjoon / AFP

Lionel Messi csereként 35 percet játszott az Inter Miamiban, amely azonban 1-0-ra kikapott otthon a Cincinnatitől, így eldőlt, hogy biztosan lemarad a Major League Soccer idei rájátszásáról. Az argentin klasszisnak két említésre méltó megmozdulása volt, két szabadrúgás, mindkétszer a kapu fölé célzott.

A sérülése meggyógyult, de a ritmust még nem érezte. Mostanában nem nagyon játszott, ezért is küldtem be csak 35 percre

– mondta a csapat vezetőedzője, Tata Martino.

A nyáron leigazolt Messi 13 mérkőzésen 11 gólt szerzett, hozzásegítette a csapatot a Ligák Kupája megnyeréséhez. Nyolc nyertes meccs és négy döntetlen mellett a Miami most kapott ki először, amikor az argentin pályára lépett. Hiányában közel sem ment ilyen jól: egy győzelem, két döntetlen és három vereség volt a mérleg.

A meccset követően egy kisfiú beszaladt a pályára, Messi testőre először elkapta, de aztán engedte, hogy közös fotó készüljön az argentinnal, aki egy autogramot is kiosztott.

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union gól nélküli döntetlent játszott a vendég Nashville-lel. A magyar válogatott támadó végig a pályán volt a hazai együttesben, amely már korábban biztosította helyét a rájátszásban. A Philadelphia továbbra is harmadik a keleti csoportban.

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City viszont eseménydús meccsen nyert 3-2-re a Real Salt Lake otthonában. A hazaiak a 3. percben emberhátrányba került, a vendégek a szünetig kétgólos előnyt harcoltak ki, majd a 77. percben már 3-0-ra vezetettek. A Real Salt Lake azonban a 80. perc után kétszer bevette ellenfele kapuját, ezzel szorossá tette a mérkőzést, melyen magyar játékos végig a pályán volt. A Sporting Kansas City a tizedik helyen áll a nyugati csoportban.

Kapcsolódó
AZ-Legia: ez már nem futball, csak botrány
A lengyelek rendőri túlkapásról, a hollandok jogos letartóztatásról beszélnek
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik