Nemzetközi foci

Lehetetlen helyről lőtt gólt a Bayern-játékos Sallaiék ellen

Thomas Kienzle / AFP
Thomas Kienzle / AFP

Sallai Roland csapata, a Freiburg 3-0-ra kikapott a címvédő Bayern München vendégeként a német labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A magyar válogatott szélső 85 percet töltött a pályán.

A Bundesligában a Freiburg még soha nem nyert Münchenben, és pontot is csak három alkalommal szerzett, legutóbb 2018-ban. Ezúttal Kingsley Coman szerzett vezetést a 12. percben, az oldalvonal mellől lőtt a léc alá, majd Leroy Sané duplázta meg az előnyt az első félidőben. Coman a 85. percben is eredményes volt.

Győzelme ellenére a Bayern csak a harmadik. Megelőzi az élen álló, eddig veretlen Bayer Leverkusen (amely vasárnap a Kölnt verte 3-0-ra), illetve a meglepően jól szereplő Stuttgart is.

Thomas Müller, a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Bayern világbajnok támadója Bundesliga-rekordot ért el, mivel karrierje 322. győztes bajnokijával beállította csapattársa, a sérülése után lassan újra bevethető kapus Manuel Neuer csúcsát.

Bundesliga, 7. forduló

Bayer Leverkusen-1. FC Köln 3-0 (2-0)
Bayern München-SC Freiburg 3-0 (2-0)

Kapcsolódó
Tizenöt másodperc után már vezetett, de kétgólos előnyből sem tudott nyerni a Fradi
Villámrajtot vett és alig több mint negyed óra után már két góllal is vezetett a Ferencváros hazai pályán, végül azonban 2-2-es döntetlent játszott a Debrecennel.
Olvasói sztorik