Magyar foci

Tizenöt másodperc után már vezetett, de kétgólos előnyből sem tudott nyerni a Fradi

M4 Sport
M4 Sport

Villámrajtot vett és alig több mint negyed óra után már két góllal is vezetett a Ferencváros hazai pályán, végül azonban 2-2-es döntetlent játszott az előző szezon bronzérmesével, a Debrecennel.

Ha van álomszerű kezdés, azt a Fradi bemutatta vasárnap, ugyanis a középkezdés után, egy felívelt labdát Varga Barnabás megcsúsztatott, a debreceni védelemben egyet nem értés volt, Marquinhos pedig Megyeri Balázs felett ívelt fejessel bevette a kaput.

Mindössze 15 másodperc kellett a bajnoki címvédőnek, hogy vezetést szerezzen (itt lehet megnézni) – ez még elmarad az NB I-es rekordgyorsaságtól, 2005-ben Gyánó Szabolcs 8 másodperc után köszönt be a Vasas-Kaposvár találkozón.

Nem kellett sokat várni a második hazai gólra sem, Samy Mmaee a 18. percben duplázta meg a ferencvárosi vezetést, miután Megyeri elég rossz helyre öklözte a labdát egy szögletet követően. Az első félidő utolsó másodperceiben viszont egyenlített a Loki, Domingues visszafejelt labdáját Vajda Botond lőtte közelről a kapuba.

Az 57. percben Megyerinek kellett bravúr bemutatnia, Kusnyír nehogy öngólt szerezzen, majd kiegyenlített a Debrecen, amikor Domingues kicselezte Cissét, majd erős lövésébe Dibusz csak belekapni tudott.

Pillanatokkal később, a 68. percben jött az újabb ziccer, Varga került szembe a kapuval, Megyeri azonban nagyot mentett. Nem sokkal később Zachariassen már bevette a kaput fejjel, de lesről, nem adták meg. A csereként beállt Lisztes Krisztián állíttatta ki magát még a végén, előbb műesésért kapott sárgát, majd amiért felrúgta Bévárdit.

Maradt a 2-2 így, de a Fradi még úgy is vezeti az NB I-et, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. A DVSC a hetedik.

NB I, 9. forduló

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-2 (2-1)
Groupama Aréna, 12 793 néző, v.: Farkas

 

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka, 46.), S. Mmaee (Cissé, 46.), Wingo, Ramírez – Ben Romdhane (Pesic, 69.), Sigér – Marquinhos (Lisztes, 69.), Abu Fani, Zachariassen (Owusu, 82.) – Varga

Debrecen: Megyeri – Baranyai (Bévárdi, 46.), Kusnyír, Romancsuk, Ferenczi – Loncar, Ojediran – Vajda (Szécsi, 46.), Dzsudzsák (Tuboly, 90.), Domingues (Kiziridisz, 81.) – Bárány (Majdevac, 72.)

gólszerzők: Marquinhos (1.), S. Mmaee (18.), illetve Vajda B. (45+4.), Domingues (64.)

sárga lap: Abu Fani (36.), Mmaee (37.), Wingo (52.), Pesic (87.), Lisztes (93. és 94.), illetve Ojediran (11.), Bárány (57.), Romanchuk (78.), Bévárdi (85.)

kiállítva: Lisztes (94.)

Kapcsolódó
Őrülten nagy gólt lőtt a fehérvári focista
Kettős emberelőnyben szerzett vezetést a hazai csapat az MTK elleni bajnokin, végül magabiztosan nyert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik