Magyar foci

Őrülten nagy gólt lőtt a fehérvári focista

fehervarfc.hu
fehervarfc.hu

A Fehérvár több mint egy félidőt kettős emberelőnyben játszva győzte le 3-0-ra az MTK-t hazai pályán.

A Vidi legutóbb 2022 tavaszán tudott egymás után két bajnokit megnyerni, eltelt közte több mint egy teljes szezon.

A vasárnap, ebédidőben rendezett meccs első félideje elég mozgalmasra sikerült, ugyanis a budapestiektől Kádár Tamást azonnali piros lappal (a középpályán térden talpalta Kodrót úgy, hogy a labdát nem találta el), Khaly Thiamot pedig második sárga lappal kiállította a játékvezető, Bogár Gergő. Pedig egyenlő létszámnál, majd még egy emberes hátrányban is a vendégek előtt adódtak nagyobb helyzetek, a kettős emberfórt azonban már gólra tudta váltani a szünet előtt a Fehérvár, nem is akármilyen góllal.

Kalmár Zsolt szerzett labdát a tizenhatos előtt (visszanézték VAR-ral, nem találták szabálytalannak Bognár Istvánnal szemben), majd Katona Mátyás lőhetett, a labda élesen átszállt a kapus felett, majd élesen a hosszú felső sarokba vágódott.

Katonának volt még egy ígéretes lövése a szünet előtt, majd a fordulást követően érdekes dolgot láthattunk: míg a félidőben egyik edző sem cserélt, Horváth Dávid az MTK oldalán kettőt is változtatott a 49. percben. Nem sokkal később így is megduplázta előnyét a Fehérvár, Kalmár megpattanó lövése csapta be Demjén Patrikot, majd az 57. percben Katona lőtt kapufát, a kipattanó után pedig a vendégek kapusa védett látványosat Szabó Levente lövésénél.

Alighanem komoly vita tárgya lesz majd, hogy Gergényi Bencét miért nem állította ki a játékvezető a 68. percben, mert elég csúnyán rácsúszott ellenfelére, azonban a VAR szerint sem kellett volna pirosat kapnia, megúszta sárgával.

A lefújásig igazából már csak az volt a kérdés, hogy a kettős emberelőnyét be tudja-e váltani egy újabb gólra a Fehérvár, az végül a 89. percben sikerült, amikor egy szépen kijátszott akció végén Kalmár duplázott – mindkét gólját a gyengébbik, azaz a bal lábával szerezte. A Fehérvár ezzel a sikerrel egy helyet feljebb lépett, megelőzte a Kecskemétet és a nyolcadik, míg a legutóbbi két bajnokiját elveszítő (ezeket 1-9-es gólaránnyal lehozó) MTK a hatodik.

A Vidi vezetőedzőjének, Bartosz Grzelaknak ez volt a huszadik meccse a csapattal, de mindössze az ötödik győzelme.

NB I, 9. forduló

Fehérvár FC – MTK Budapest 3-0 (1-0)
Sóstói Stadion, 3136 néző, v.: Bogár

 

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai (Kastrati, 69.), Serafimov, Fiola, Gergényi – Katona M. (Christensen, 80.), Flores, Kalmár (Rúben Pinto, 90.)- Szabó L. (Berki, 90.), Kodro

MTK: Demjén – Kovács M., Hej, Bobál D., Kádár T., Kovács P. (Kocsis G., 49.) – Kata (Biben, 76.), Bognár I. (Molnár R., 76.), Thiam, – Stieber Z. (Végh B., 49.), Zsóri (Spalek, 62.)

gólszerzők: Katona M. (45+1.), Kalmár (54., 89.)

sárga lap: Fiola (34.), Serafimov (40.), Gergényi (68.), illetve Thiam (16., 43.)

kiállítva: Kádár T. (20.), Thiam (43.)

Kapcsolódó
A szezon legfurcsább góljával egyenlített a Kecskemét
Döntetlennel szakadt meg a Kecskemét és a Paks sorozata.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik