Magyar foci

A szezon legfurcsább góljával egyenlített a Kecskemét

Négy győzelem után csupán döntetlent játszott a Paks labdarúgócsapata, amely ugyan megszerezte a vezetést, de a szezon egyik legfurább találatával a Kecskemét pontot mentett hazai pályán. A vendégek sorozatban aratott négy győzelem, a hazaiak pedig négy vereség után szereztek egy pontot.

Az első félidő első komoly izgalmát egy rossz beadás okozta, Májer lábáról lecsúszott a labda, és Szappanos csak úgy tudta megfogni a jobb felső saroknál a kapufának is nekiütközve, hogy ő maga már a gólvonalon belül állt, a karjait azonban maga előtt tartotta.

A kecskeméti játékosok és szurkolók gólt reklamáltak, de a játékvezető, Berke Balázs és a videobíró szerint a labda nem haladt át a gólvonalon teljes terjedelmével.

A félidő hajrájában Könyves rúgott egy lesgólt, Windecker pedig az utolsó pillanatokban közelről mellé fejelt, de szabályos találat híján a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után a Kecskemét irányította a játékot, de némileg váratlanul a Paks szerezte meg vezetést: a több mint hat év után betaláló Osváth furcsán szitáló távoli lövését nem tudta hárítani Varga (0-1).

Sokáig azonban nem örülhettek a paksiak, Horváth jobb oldali beadása után ugyanis Szappanos többször is beleütött ugyan a labdába, de a kavarodás végén a csereként beállt Pálinkás a földről, ollózva egyenlített – a szezon egyik legérdekesebb találata volt, az biztos (1-1)

NB I, 9. forduló

Kecskeméti TE – Paksi FC 1-1 (0-0)
Széktói Stadion
v: Berke
Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Májer, Vágó, Szuhodovszki, Meszhi (Pálinkás, 72.), Leoni (Zeke, 64.) – Horváth K. (Zsótér, 93.), Tóth B.
Paks: Szappanos – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp, Windecker, Mezei (Böde, a szünetben), Silye (Osváth, 28.) – Haraszti (Balogh B., 80.), Könyves (Hahn, 62.)
gól: Pálinkás (74.), illetve Osváth (69.)
sárga lap: Tóth B. (24.), Szuhodovszki (54.), Májer (92.), illetve Szappanos (24.), Osváth (41.), Papp (67.), Hahn (94.)

 

A tabella:
1. Ferencváros 7 mérkőzés/18 pont
2. Paks 9/18
3. Újpest 9/17
4. Diósgyőr 9/16
5. Puskás Akadémia 9/15
6. MTK 8/14
7. Debrecen 8/12
8. Kecskemét 9/10
9. Fehérvár 8/8
10. ZTE 9/8
11. Mezőkövesd 8/4
12. Kisvárda 9/4

Olvasói sztorik