Nemzetközi foci

„A valenciai szurkolók nem rasszisták!” – Viniciust zaklatták, a klub felháborodott

David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP
David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A Real Madrid brazil válogatott csatára, Vinícius Junior csütörtökön vallomást tett három, 18 és 21 év közötti férfi ellen, akiket azzal vádolnak, hogy május 21-én, a valenciai Mestalla stadionban rasszista beszólásokkal zaklatták őt.

A meghallgatásra Valenciában került sor, de a madridi játékos videón keresztül tett vallomást. Elmondta, sértve érzi magát és ugyan motiváltnak érzi magát, amikor olyan légkörben játszik, ahol a szurkolók ellene vannak, szerinte a rasszizmus nem tolerálható.

Közben a Valencia csütörtökön azt követelte Viníciustól, hogy nyilvánosan helyesbítse állítólagos vallomását, mivel a jelentések szerint azt mondta a bírónak, hogy az egész Mestalla Stadion rasszista sértéseket kiabált.

A klub közleményében azt írta, ez meglepte, és felháborodást váltott ki.

„Ahogy a Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti is elismerte, a viselkedés semmi esetre sem általánosítható az egész stadionra. A klub tisztában van az ügy súlyosságával, a rasszizmusnak nincs helye a futballban és társadalomban. De ellene nem lehet tévedésekkel vagy megalapozatlan hazugságokkal küzdeni.

A valenciai szurkolók nem rasszisták!

A május 21-i incidenst követően a Valencia a három szurkolót egy életre kitiltotta a stadionból.

Kapcsolódó
Vinicius Junior: A bajnokság, amely egykor Ronaldinhóé, Ronaldóé, Cristianóé és Messié volt, most a rasszistáké
A Real Madrid játékosa úgy véli, nem csak a La Liga, hanem egész Spanyolország rasszista, miközben a liga elnöke szerint csak hagyja magát provokálni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik